TEŠKI DANI ZA BARCELONU: Ovakvu kaznu Katalonci nisu očekivali…

Nakon toga je prilikom izlaska s terena jednom gestom sugerirao da je sudac Gil Manzano ‘sumnjiv’, što ga je zapravo koštalo tako teške kazne, budući da bi zbog samog isključenje dobio samo jednu utakmicu suspenzije.

  • Sport

  • 28. Dec. 2022  

  • 0

Nakon završetka Svjetskog prvenstva u Kataru počela su takmičenja u nacionalnim ligama, a sutra se nastavlja i španjolska La Liga.

U 15. kolu španjolskog prvenstva vodeća Barcelona, koja drugoplasiranom Real Madridu bježi za dva boda, u gradskom derbiju 31. decembra dočekuje Espanyol. Bit će to ujedno i prva od tri prvenstvene utakmice koje će Katalonci odigrati bez svoje udarne špice, Roberta Lewandowskog, koji je u posljednjoj utakmici prije reprezentativne pauze, 2:1 pobjedi protiv Osasune, isključen, a zatim dobio dodatnu kaznu od Španjolskog nogometnog saveza zbog nepoštovanja prema službenim osobama. Naime, Lewandowski je isključen već u 30. minuti utakmice s Osasunom jer je laktom udario suparničkog igrača i dobio drugi žuti karton. Međutim, nakon toga je prilikom izlaska s terena jednom gestom sugerirao da je sudac Gil Manzano ‘sumnjiv’, što ga je zapravo koštalo tako teške kazne, budući da bi zbog samog isključenje dobio samo jednu utakmicu suspenzije.

Problem za Barcu je što zabrana podrazumijeva da će Katalonci gotovo cijeli januar u La Ligi igrati bez poljskog napadača, koji će propustiti dvoboje s Espanyolom, Atletico Madridom i Getafeom, ali će biti na raspolaganju za susrete Kupa (Intercity) i Superkupa (Betis).

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...