OVO KOŠARKAŠKI SVIJET NIJE DOŽIVIO: Genijalni Luka Dončić sa 60 poena vodio "Dallas" do pobjede, sebi osigurao počasno mjesto u povijesti košarke! (VIDEO)

Dončić je noćas uveliko nadmašio svoj dosadašnji rekord od 51 ubačenog poena. On je istovremeno postigao najviše koševa u dosadašnjem dijelu NBA sezone.

  • Sport

  • 28. Dec. 2022  28. Dec. 2022

  • 0

Luka Dončić noćas je kao nikada do sada u svojoj blistavoj karijeri zadivio košarkašku i sportsku javnost: sa 60 ubačenih poena gotovo sam odveo svoje "Dallas Mawericse " do pobjede protiv "New York Nicksa " rezultatom 126-101, nakon produžetka. Nevjerovatni Slovenac dodao je i 21 skok, te 10 asistencija. Prvi put se dogodilo u povijesti NBA Lige da je neki igrač ostvario triple double sa skorom od 60-20-10. Dončić je, također, ostvario i rekord "Dallasa" po broju ubačenih poena.

Dončić je noćas uveliko nadmašio svoj dosadašnji rekord od 51 ubačenog poena. On je istovremeno postigao najviše koševa u dosadašnjem dijelu NBA sezone.

Gostujući "New York Nicksi" vodili su tokom cijele utakmice i posljednjih pola minute ušli su sa devet poena prednosti. Onda je uslijedio nestvarni show Luke Dončića! Koševima i asistencijama doveo je "Dallas" do tri poena zaostatka, da bi u posljednjim sekundama uslijedio još jedan dokaz njegove genijalnosti: četiri sekunde prije kraja namjerno je promašio drugo slobodno bacanje, potom uhvatio odbijenu loptu i izjednačio na 115-115.

U produžetku "Nicsi" više nisu imali snage za novo vodstvo, Dončić i "Dallas" nastavili su furioznu igru ​​i mirno priveli kraju utakmicu. Pred kraj utakmice Dončić je izašao iz igre a publika u dvorani ga je pozdravila dugotrajnim ovacijama zahvaljujući mu što im je omogućio prisustvovanje košarkaškoj povijesti.  

"Dallasu" je ovo četvrta uzastopna pobjeda i nalazi se na sedmom mjestu Zapadne konferencije NBA Lige. 

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...