PROFESORICA SVETLANA CENIĆ OTKRIVA: „Dodikovo bogatstvo je procijenio i Beograd. Za Čovića mi nisu rekli podatke, ali vidljivo je da mnogo ne zaostaje…“

Pored vrtoglavo bogatih u vlasti, istovremeno, ne nedostaje nam ni "crnolistaša".

  • Mini market

  • 29. Dec. 2022  

  • 4

-U Bosni i Hercegovini se na vlastitu odgovornost ulazi, ali i ostaje. Svaku godinu sa radošću pozdravljamo, da bi nas dočekala još gora. Posljednju ćemo pamtiti po dodatnim poniženjima – a sve sa posebnim ‘obrazloženjem’ – pa, rat je u Ukrajini! Čini se kao da je vladajućima itekako dobrodošao, kazala je profesorica Svetlana Cenić gostujući na N1 televiziji.

Kada je riječ o vladajućima, bilo se neminovno dotaći i pojedinaca. Prvi na redu je bio novopečeni predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, koji je priznao da je entitet kojeg predvodi u dugu od više od šest milijardi KM.

“On još u kantonalnim skupštinama nije bio, a još ne zna šta je javni dug. Čovjek koji je završio političke nauke, a izgovara LGPD. Pa, čitaš li, išta, pobogu čovječe? Toliko savjetnika, a ničemu da ga nauče”, pita se Cenić, a nakon današnje Dodikove izjave da su mu “neprihvatljivi evropski LGPD zakoni”.

Država mu sada, tvrdi ona, treba upravo za to – da se zaduži, a za šta je država uvijek bolji garant.

Iznosi i informaciju da su stranci Dodikovo bogatstvo procijenili na tri i pol milijarde KM.

“Mislim da je isto procijenio i Beograd. Za Čovića mi nisu rekli podatke, ali vidljivo je da mnogo ne zaostaje”, izjavila je.

Pored vrtoglavo bogatih u vlasti, istovremeno, ne nedostaje nam ni "crnolistaša". U godini koju ispraćamo ovu neslavnu titulu sticali su jedno za drugim, a sve da bi nakon oktobarskih izbora zasjeli u rukovodeće fotelje.

“Vjerovatno će se ljudi uskoro početi boriti da dođu na crnu listu, pa da napreduju u karijeri”, zaključila je sarkastično profesorica Cenić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...