NIJE SE MOGAO SUZDRŽATI: Luka Dončić poludio na sudiju, psovku je snimila kamera.... (VIDEO)

Slovenac je za taj prekršaj kao dokaz imao i masnicu na licu, ali sudac se nije oglasio.

  • Šareni svijet

  • 30. Dec. 2022  

  • 0

Luka Dončić ne staje s triple-double učinkom za povijest najjače lige. Nakon što je Dallasu donio pobjedu nad Knicksima tako što je postao prvi igrač otkako je NBA-a sa 60 koševa, 21 skokom i 10 skokova, za trijumf nad Houstonom (129:114) otišao je korak dalje, koliko god to nestvarno zvučalo. 

Dončić je protiv Houstona imao 35 poena, 12 skokova i 13 asistencija. Tako je u zadnje dvije utakmice ostvario 95 koševa, 34 skoka i 23 asistencije. Ukupno 151 bod u tri najvažnije kategorije Dončiću je donio treće mjesto kod onih koji su ostvarili ovakve pothvate. Prva dva drži Oscar Robertson.

No, nakon utakmice se dosta priča i o situaciji iz treće četvrtine, kad je Dončić izgubio živce poslije jednog prekršaja. Košarkaš Knicksa faulirao je Dončića, Slovenac je za taj prekršaj kao dokaz imao i masnicu na licu, ali sudac se nije oglasio. To je naljutilo Dončića pa je prvo pokazivao na masnicu i pitao kako to nije faul, a onda je i sudiji opsovao majku.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...