PREDSJEDNIK SRBIJE IZGUBIO SVAKU MJERU: Nakon Kurtija, Vučić se obračunao i sa Adisom Ahmetovićem

A kada njemu pomenu da RS nešto traži, on kaže to je rušenje mira i stabilnosti, dok je za njega otimanje Kosova mir i stabilnost.

  • Regija

  • 31. Dec. 2022  31. Dec. 2022

  • 18

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je sinoć da će se i dalje boriti za srpski narod na Kosovu i biti uz Srbe u Republici Srpskoj jer i njih čekaju teški pritisci.

Vučić je naveo da će srpski narod u RS biti pod velikim pritiscima, te dodao da su prošla vremena kada su Srbe svi mogli da gaze.

"Adis Ahmetović iz Kotor Varoša, koji je u Bundestagu zadužen za cijeli region, priča da će biti incidenata sve dok Srbija ne prizna Kosovo. A kada njemu pomenu da RS nešto traži, on kaže to je rušenje mira i stabilnosti, dok je za njega otimanje Kosova mir i stabilnost. Pa mi se ne kopčamo na leđima. S tim je gotovo, takve stvari više ne prolaze", rekao je Vučić za Televiziju Prva.

On kaže da je za opstanak srpskog naroda u Srbiji, RS, Crnoj Gori i svuda u regionu ključan napredak ekonomije, uz očuvanje mira i stabilnosti.

Vučić je dodao da Priština ne shvata da na sjeveru ništa ne može da riješi silom, jer će uvijek naići na žestok otpor, kao što je bio slučaj sa barikadama.

"Na sjeveru se niko ne plaši Albanaca, ali naš narod tamo neće da uvlači cijelu Srbiju u sukob sa NATO-om. Albanci uopšte nisu snažniji od Srba na sjeveru. Zašto se nisu zaletjeli 20 dana? Zato što bi naišli na tvrd orah i shvatili bi koliko je žestok otpor naroda. S druge strane, znaju da bi stigao ozbiljan odgovor Srbije i da bi bili očišćeni metlom", naveo je Vučić o čemu smo iscrpnije pisali jutros

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 18

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...