MILORAD DODIK TVRDI: " Islamska vjerska zajednica je neprimjereno uključena u politička dešavanja u BiH"

- Pitanje imovine je riješeno Dejtonskim mirovnim sporazumom i niko, pa ni Islamska vjerska zajednica, ne može da promijeni tu činjenicu. Reis Kavazović, poput katoličkih biskupa i pravoslavnih episkopa, može da brine o imovini Islamske vjerske zajednice, ali da se vjerska zajednica bavi političkim pitanjem par ekselans je nedopustivo - napisao je Dodik na svom Twitter nalogu.

  • Politika

  • 31. Dec. 2022  

  • 7

Islamska vjerska zajednica u Bosni i Hercegovini je od uspostavljanja dejtonske BiH najsnažnija politička opcija kod muslimana i gotovo u potpunosti je neprimjereno uključena u politička dešavanja u BiH, smatra predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.  

- Pitanje imovine je riješeno Dejtonskim mirovnim sporazumom i niko, pa ni Islamska vjerska zajednica, ne može da promijeni tu činjenicu. Reis Kavazović, poput katoličkih biskupa i pravoslavnih episkopa, može da brine o imovini Islamske vjerske zajednice, ali da se vjerska zajednica bavi političkim pitanjem par ekselans je nedopustivo - napisao je Dodik na svom Twitter nalogu i dodao:

- Laži, poluistine i političke kvalifikacije, kojima je pribjegla Islamska vjerska zajednica, nisu dostojne ni manje ozbiljne organizacije od jedne vjerske zajednice.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...