GRLIĆ RADMAN SE MIJEŠA U UNUTRAŠNJA PITANJA NAŠE ZEMLJE: "Hrvatski nacionalni interes je stabilnost BiH"

Hrvatski ministar smatra da se kod predsjednice Evropske komisije Ursule von der Leyen vidi njen iskren pristup i oduševljenje hrvatskim uspjesima.

  • Regija

  • 01. Jan. 2023  01. Jan. 2023

  • 4

Gordan Grlić Radman (HDZ), ministar vanjskih i evropskih poslova Hrvatske komentirao je ulazak Hrvatske u Schengen i eurozonu.

Hrvatski ministar smatra da se kod predsjednice Evropske komisije Ursule von der Leyen vidi njen iskren pristup i oduševljenje hrvatskim uspjesima.

Ona to ne skriva. To se moglo vidjeti u njezinom govoru na Bregani, kao i u govoru predsjednice Slovenije. To su bili trenuci kada sam ja osjetio toliki osjećaj ponosa. Bio sam preplavljen emocijama. To je doista povijesni trenutak i to nikada ne može iščeznuti – rekao je Grlić Radman.

Na pitanje kako se hrvatski ulazak u ove dvije europske integracije može iskoristiti na najbolji mogući način, ministar je odgovorio:

"Mi smo uvijek govorili i očekivali da budemo bliže Europi. Uvijek smo govorili da pripadamo europskom kulturološkom krugu i sada smo dobili potvrdu. Potvrđen je hrvatski identitet preko Europske unije. Naravno da je valuta isto dio identiteta, ali sada su i u kovanicama hrvatski brendovi. Tu se multiplicira hrvatski identitet.

Ističe da će se to prije svega odraziti na turizam.

"Hrvatska je autodestinacija, sada će turisti moći lakše dolaziti na hrvatski Jadran. Jačat će se gospodarstvo, i politički osnažujemo, i sigurnosno. Jača se i naša odgovornost prema granicama s trećim zemljama. Mi postajemo odgovorni za susjedstvo Zapadnog Balkana, čuvamo granice EU-a", naveo je Grlić Radman za N1 dodajući da se može odraziti na puno aspekata, ali da u svakom slučaju kroz to raste i rejting Hrvatske.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...