LUKA MODRIĆ OTKRIO PLANOVE: „Hajmo reći da vjerojatno više neću igrati…“

"Najbitnije je ono što se pokazuje na terenu, tamo se pokazuje koliko smo stari ili mladi", kazao je Modrić.

  • Sport

  • 02. Jan. 2023  

  • 1

U junu, mjesecu velikih događanja, mogućeg finala Lige prvaka, pa odmah Final Foura, znat će se i finalna odluka Reala o  statusu Luke Modrića. Na pitanje Sportskih novosti opterećuje li ga ta neizvjesnost, Modrić odgovara:

"Prije svega, stav Reala o mojem statusu znat će se i prije. Ne muči me nikakva neizvjesnost, rekoh davno da u mojim bonus godinama nogometa trebam samo uživati u svakom trenutku. I lani sam u svibnju počeo razgovor oko produžetka ugovora i za pet minuta smo sve dogovorili. Zato nemam nikakav presing. Privilegiran sam već desetljeće što živim Realovu zbilju i to je čaroban život. Kako bude klub odlučio, tako će i biti. Zahvalan sam Realu zauvijek na svemu što mi je omogućio."

Šta ako se dogodi da u Realu odluče kako je vrijeme za suočenje sa životom nakon Modrića, a što ih inače, koliko naslućujemo po medijima, jako opterećuje?

"Jedino sigurno u kontekstu lipnja jest da želim i još ću igrati nogomet! Fizički se stvarno osjećam odlično i sposoban još igrati vrhunski nogomet. Teret godina ne osjećam, koliko god me stalno mediji i svi drugi podsjećaju na dob pitanjima - dokad? Ne, više me ne iritira, navikao sam, a i djelomice razumijem takva pitanja. Ovo su godine kada je to logično čuti, ali meni je najvažnije da osjećam kako moj nogomet nije bitno drugačiji od prije nekoliko godina. Najbitnije je ono što se pokazuje na terenu, tamo se pokazuje koliko smo stari ili mladi."

"O.K., ajmo reći da vjerojatno više neću igrati na mundijalima. Moja je realnost Liga nacija, to ću s velikim guštom odigrati jer sam sudjelovao u natjecanju od početka, pa je red da odradim i finiš."

Prije toga počinju kvalifikacije za EP 2024. Wales i Turska odmah u martu?

"Što se toga tiče, još nisam razgovarao s izbornikom Dalićem. Treba vidjeti kakva su njegova razmišljanja i vjerojatno ćemo se odmah poslije Nove godine čuti i u miru razmijeniti stavove."

Njegov stav je već na dočeku bio da ostajete? Vi dvojite trebate li započeti kvalifikacije ili dati priliku izborniku i novim igračima da se postupno navikavaju “hodati bez vas”?

"Nisam donio odluku što se tiče kvalifikacija za Euro. Zato ću razgovarati s izbornikom. Mislim, moja uvjerenja da mogu nisu sporna, treba vidjeti kakva su njegova i što je najveći interes reprezentacije. Vidjet ćemo. Sigurno je da želim igrati Final Four. No, idemo utakmicu po utakmicu, pet-šest mjeseci je dugi period obveza u karijeri 37-godišnjaka."

Možda nema smisla, ali pitat ćemo - gdje se vidite za pet godina?

"Ah, da je imati čarobnu kuglu pa znati... Ono što sigurno znam jest to da bih volio za pet godina igrati nogomet na ovoj razini, ha, ha... Već duže vremena sam se naučio da ne gledam život unatrag, ali niti unaprijed. Tako si prikraćujemo živjeti sadašnjost i u njoj uživati svaki trenutak", kazao je Modrić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...