TRAGEDIJA U GORAŽDU: Bivši pripadnik Armije RBiH izvršio samoubistvo

I dok se heroji Goražda optužnicama mrcvare jer su branili gole živote pred agresorom, za napad na Goražda i opsadu tog grada niko nije odgovarao.

  • Hronika

  • 02. Jan. 2023  02. Jan. 2023

  • 1

Policijska patrola MUP BPK 1. januara pronašla je beživotno tijelo Muriza Hadžiahmetovića (54) iz Goražda koji je počinio samoubistvo. Porodica je prethodno prijavila nestanak policiji. 

Riječ je o bivšem pripadniku AR BiH i dobitniku najvećeg ratnog priznanja "Zlatni ljiljan". Iza Hadžiahmetovića su ostale supruga i dvije kćerke. 

Hadžiahmetović je zajedno sa još pet osoba uhapšen u akciji SIPA-e 13. decembra pod sumnjom za ratni zločin u Jošanici. 

S obzirom da su mediji iz entiteta RS najavljivali i brzo podizanje optužnice, Hadžiahmetović je nažalost odlučio presuditi sam sebi umjesto da gleda kako se nakon 30 godina od agresije izjednačavaju sve strane u ratu. 

Samo u ovom mjesecu iz Tužilaštva BiH su "pljuštale" optužnice za ratne zločine, a najavljuju se i nove. 

I dok se heroji Goražda optužnicama mrcvare jer su branili gole živote pred agresorom, za napad na Goražda i opsadu tog grada niko nije odgovarao.

Isti je slučaj i sa Sarajevom.

Iako je držano pod opsadom 1425 dana, bez struje, vode, hrane, terorisano, a snajperima ubijeno stotine građana na ulicama Sarajeva, granatama ispaljenim sa agresorskih položaja ubijene stotine djece u igri, u redu za hljeb, vodu Tužilaštvo je podiglo optužnicu protiv najvišeg političkog, policijskog i vojnog vrha za navodne zločine u Dobrovoljačkoj ulici iako je samo dan prije u Sarajevu zapaljena zgrada Glavne pošte, tramvaji na Skenderiji, a predsjedniku Predsjedništva RBiH Aliji Izetbegoviću onemogućen je dolazak u Sarajevo već je sproveden u Lukavicu. Plan je bio razmijeniti ga za vojnike JNA koji su trebali napustiti Sarajevo. No, Tužilaštvo BiH potpuno je zanemarilo događaje od 2. maja i tvrdilo da Izetbegović nije bio zarobljenik.

(NAP) 

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...