GRADONAČELNICA SARAJEVA ODGOVORILA NA PROVOKACIJE: "Borićemo se istinom"

"Na sve ove provokacije odgovor je isti. Borićemo se istinom, pozivati na čitanje međunarodnih presuda, učiti iz historijskih knjiga koje nisu laž i revizionizam", napisala je Karić.

  • Vijesti

  • 02. Jan. 2023  02. Jan. 2023

  • 31

Poziv na projekciju filma  Borisa Malgurskog o Republici Srpskoj je samo jedna u nizu provokacija koje pristižu posljednjih dana, objavila je gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić.

"Članica Komisije za očuvanje nacionalnih spomenika Bosne i Hercegovine Anđelina Ošap Gaćanović, očito politički instruirana, tvrdi da “bosanskohercegovačko kulturno naslijeđe ne postoji”, pojedini srpski historičari u pismu koje su uputili javnosti tvrde isto.

Kao dio kampanje negiranja kontinuiteta bosanske državnosti, Anđelina Ošap Gaćanović svojim glasom protiv onemogućava postavljanje spomenika kralju Tvrtku u Sarajevu, jer je on za nju “srpski kralj”.

Neustavno obilježavanje 9. januara se seli u Istočno Sarajevo, praktično na kapije grada koji je bio pod terorom agresora i pod najdužom opsadom u modernoj historiji.

Na sve ove provokacije odgovor je isti. Borićemo se istinom, pozivati na čitanje međunarodnih presuda, učiti iz historijskih knjiga koje nisu laž i revizionizam.

Nećete uspjeti u svojim provokatorskim i zlim namjerama. Nisu uspjeli mnogi!", poručila je gradonačelnica Karić.

Poziv na projekciju filma Borisa Malgurskog o Republici Srpskoj je samo jedna u nizu provokacija koje pristižu...

Objavljuje Benjamina Karić rođ. LondrcPonedjeljak, 2. siječnja 2023.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 31

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...