LEPA BRENA O HALJINI O KOJOJ BRUJI REGIJA: "Dok se ubijaju žene, siluju djevojčice i ne prihvaćaju gej prava..." (FOTO)

Haljina u kojoj je jedna od najvećih balkanskih pjevačkih zvijezda nastupila u novogodišnjem programu Nove TV ne prestaje dizati prašinu i još uvijek izaziva lavinu komentara širom regiona.

  • Estrada

  • 02. Jan. 2023  02. Jan. 2023

  • 0

Lepa Brena pred kamerama je pjevala u dugoj crnoj večernjoj haljini Splićanina Borisa Kragotića na kojoj je sprijeda i straga zlatnim šljokicama iscrtano golo žensko tijelo, a ovim osebujnim i prije svega hrabrim modnim izborom, nikoga nije ostavila ravnodušnim.

image

Lepa Brena u novogodišnjem programu Nove TV.

Dok neki hvale Breninu hrabrost da se u neobičnoj kreaciji pojavi u gledanoj hrvatskoj novogodišnjoj emisiji, drugi su se zgražali izborom pjevačice.

"Lepa Brena u najružnijoj haljini koju sam ikad vidjela u životu. Ljudi moji, je li to moguće? Što je ovo? Majko mila!",  samo su neki od najčešćih komentara.

Cilj je postignut, rekli bi dežurni dušebrižnici, a kritike na račun haljine stigle su i do same Brene,.

"Našim lažnim moralistima kojih je i previše, sve što je normalno ne privlači pažnju, a ova mala provokacija u vidu haljine im smeta... Kakav lažni moral!

Dok u današnje vrijeme partneri ubijaju žene, siluju se djevojčice i ne prihvaćaju prava gej populacije, da ne govorim o ratu u 21. vijeku te širenju vjerske i nacionalne mržnje..., naslikane zlatne cice na haljini su problem! E pa, one su moj mali doprinos svim lažnim moralistima u ova surova vremena u kojima živimo" , kaže pjevačica za "Slobodnu Dalmaciju."

Na pitanje šta je njome željela poručiti, kaže: 

"Bez žena ne bi postojalo čovječanstvo! Haljina je zato posvećena upravo simbolu majki i žena cijelog svijeta, Veneri! Ona je drevni simbol ženske energije, ljubavi i ljepote. Ova haljina je, dakle, simbol Venere, samosvjesne žene. Isti stil haljina prvi je kreirao Jean Paul Gaultier za Beyonce. Za mene ju je radio Boris Kargotić, vlasnik brenda DeMode, rođeni Splićanin. Vrlo moderan, avangardan i kreativan, u svojoj je karijeri sarađivao s Madonnom i već spomenutom Beyonce", rekla je Brena.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...