RADIKALAN ZAOKRET: Njemačka na pragu odluke o drastičnom smanjenju brzine…

Ukupno se pridružilo više od 350 gradova, općina i okruga.

  • Auto

  • 03. Jan. 2023  

  • 1

Inicijativa za ograničenje brzine na 30 km/h u centrima gradovima, čiji su suosnivači gradovi Augsburg, Ulm i Freiburg, pronalazi sve više pristalica.

U prosjeku se svakog radnog dana u projekt uključi jedna općina, izvijestio je djelatnik inicijative Livable Cities, a javlja Sueddeutsche Zeitung. Ukupno se pridružilo više od 350 gradova, općina i okruga.

Općine traže da same odlučuju koje su brzine u mjestima dopuštene. Žale se da je do sada manjkalo volje u Saveznom ministarstvu prometa u Berlinu da se ozbiljno pozabavi ovim problemima. Prema savezu, to bi se trebalo promijeniti ove godine kroz veći pritisak javnosti.

Nedavno je Savezna agencija za okoliš preporučila uvođenje ograničenja brzine od 30 km/h u cijeloj Njemačkoj, odnosno u centima gradova i mjesta. Ideja je smanjiti buku i onečišćenja okoliša.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...