POTPUNO NEVJEROVATNO: Pogledajte šta je sve o Sebiji Izetbegović kazao Josip Šimić…

Priznaje da je u prošlosti pisao protiv Sebije Izetbegović, te da je mnogo puta kritikovao njen rad.

  • Mini market

  • 03. Jan. 2023  

  • 7

Jedan od rijetkih koji je u proteklim mjesecima stao uz direktoricu Kliničkog centra u Sarajevu Sebiju Izetbegović je novinar Josip Šimić.

-Nažalost, svjedoci smo svakodnevnih orkestrirano – huškačkih, ali naručenih napada na generalnu direktoricu Kliničkog Centra Univerziteta u Sarajevu, prof. dr. sci. Sebiju Izetbegović, ali i njezin rad, na rad njezinog upravljačkog menadžmenta i slično, a bez da se iznose konkretni valjani optužni dokazi, koji bi potvrđivali medijske napade na istu, nego se sve uglavnom i načelno zasniva na medijskim spinovima i političkim brutalnim napadima, zbog vjerske ili političke oprijedijeljenosti. Papa Franjo iz Vatikana u svome naučavanju govori o trima smrtnim grijesima medija, a to su: dezinformacija (spin), kleveta i ogovaranje. Upravo je zadnja objava u svezi navodnog odlaska prof. dr. Izetbegović sa čela KCUS-a iznijeta informacija, a potom ista munjevitom brzinom, bez provjere, prenijeta u ostalim medijima, kako ista navodno “napušta KCUS i da je spakovala kofere i da odlazi sa KCUS-a”, ocjenjena kao dezinformacija! No, radost i žalost (kako kod koga) kod mnogih kratko je trajala, kada je generalna direktorica KCUS-a prof. dr. Sebija Izetbegović demantirala za brojne medije navode, da napušta KCUS. Čak što više, prof. Izetbegović je kazala, da “nigdje sa čela KCUS-a ne ide, da je samo iskoristila godišnji odmor, da zakon obavezuje da mora imati zamjenu, kada ona nije tu, da ne odlazi sa čela KCUS-a, i da se u srijedu vraća na posao raditi punom parom, kazao je on.

Smatra da treba istaći, da Sebija Izetbegović rukovodi KCUS-om dva mandata, te upravljanje takvom najvećom zdravstvenom ustanovom u Federaciji zacijelo nije lako.

-Njoj to uspješno ide, posebno, kada se uzme u vidu činjenica, da je prof. Izetbegović reduciranjem svoga Kabineta i osoblja u istom, uštedi godišnje preko pola miliona maraka, koje se pokrali njezini prethodnici od kojih su nedavno neki od njih hapšeni po Naredbi Tužilaštva KS bili. Ona je KCUS preporodila i isti u red dovela, a na čelo Klinika u sklopu KCUS-a postavila vrhunske stručnjake i profesionalce – stvorila je oko sebe dobar klub koji se zove Barcelona, i zato svaki zlonamjeran medijski napad usmjeren na nju i KCUS uspješno odbije.

Dolaskom prof. Sebije Izetbegović na čelo KCUS-a prekinuta je koruptivna i vrlo pokvarena praksa u kojem su liječnici KCUS-a slali pacijente (tal) u privatne zdravstvene ustanove radi pregleda i operativnih tretmana, iako su iste mogli besplatno u skladu sa zdravstvenim osiguranjem ostvariti na KCUS-u. Jedna od žrtava sam lično ja, koji sam u februaru/martu 2014. godine mogao ostvariti na KCUS-u besplatnu zdravstvenu uslugu – operacija želuca na Abdominalnoj hirurgiji KCUS-a, ali sam upućen u jednu privatnu zdravstvenu ustanovu na operaciju, koja je koštala preko 3 hiljade maraka, pod izgovorom da se to ne radi na KCUS-u. Operisao me liječnik u privantnoj zdravstvenoj ustanovi, ni manje ni više, liječnik, koji još uvijek radi na KCUS-u i koji me uputio u privatnu zdravstvenu ustanovu, tvrdi on.

Priznaje da je u prošlosti pisao protiv Sebije Izetbegović, te da je mnogo puta kritikovao njen rad.

-Oslanjao sam se na druga medijska “izvještavanja”, sve dok se nisam uvjerio suprotno, da je čovjek, pa Vi bi kazali – insan, da nije pokvarena, niti zla, kako ju podobni mediji predstaviti žele, uz napomenu, da sam u 2022. godini (august, septembar i decembar) tri puta hospitaliziran i tri puta operativno tretiran na KCUS-u – Klinici za plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju KCUS-a kojom rukovodi prof. dr. sci. Sanela Salihagić, i da su mi obje za tri puta hospitaliziranja na veoma dostojan i uljudan način pomogle, o čemu sam putem medija podijelio pozitivno iskustvo. Svaka bi zdravstvena ustanova, osobito trebala biti mjesto gdje se ostvaruje briga za osobu i za koju se može reći: ovdje se ne vide samo liječnici i bolesnici, nego osobe koje se prihvaćaju i pomažu si, kao što je KCUS! To je ono što je uspjelo prof. Izetbegović. Kao teolog, da KCUS boljeg generalnog direktora doli od prof. dr. Sebije Izetbegović nije imao, niti će ga imati, jer kada pogledate historijat upravljanja KCUS-om njezinih prethodnika, svi su oni KCUS u dugove milijunske zavili i odvukli. Dolaskom prof. dr. Izetbegović na čelo KCUS-a, ti dugovi u stotinama milionaa su vraćeni, a pacijenti zadovoljni, nema odlaska s posla za vrijeme trajanja radnog vremena, ili prijevremenog napuštanja posla radi obavljanja privatnih obaveza, niti friziranja u slobodno vrijeme, njezinim dolaskom korupcija je iščezla sa KCUS-a (opaska liječnici Opće bolnice “Dr. Abdulah Nakaš” su hapšeni i pravomoćno osuđeni za korupciju, a ne liječnici KCUS-a). Prof. dr. Sebija Izetbegović, kao generalna direktorica KCUS-a lično mi je više puta pomogla, ne samo meni, nego i drugima, o čemu sam javno svjedočio i istinu kazao, zbog čega su me prozvali SDA botom, samo jer sam se usudio progovoriti o jednom dobrom činu, o ljudskosti iste, koja je nadišla moja očekivanja.

KCUS u rad, red i disciplinu dotjerala, Klinika za plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju KCUS-a je u potpunosti obnovljena i restauirana, kao i mnoge druge. Nitko od medija o ovome nije pisao, osim mene na portalu Dnevno.ba. Čini se, da mediji vole samo loše o njoj (op.a. prof. S. Izetbegović) pisati, pa postoji jedna izreka koja kaže: “Kada Vas svi napadaju, tada morate znati, da pčele slijeću i bodu najljepše cvjetove, koji puno meda daju”! Odlazak prof. dr. Sebije Izebegović sa čela KCUS-a bio bi poguban po tu ustanovu, jer trebate imati u vidu, da je ona od rijetkih, koja pored, što je specijalist ginekologije i akušerstva, te redovna profesorica, ima još dvije i subspecijalizacije (čini mi se nešto oko onkološke hirurgije). To nema niti jedan liječnik na KCUS-u! I, konačno treba imati u vidu, da je Sarajevsko kantonalno tužiteljstvo 22.12.2022. godine po drugi puta donijelo pravomoćnu Naredbu, da se istraga neće provoditi protiv Sebije Izetbegović i drugih ljekara KCUS-a, a u vezi slučaja mldb. Nadin Smajlović, jer iz prijave i pratećih spisa u svezi ovoga ne proizlaze krivična djela, zbog kojeg slučaja su neosnovano prof. Izetbegović i KCUS razapeti u medijima bili.

Oslanjajmo se na činjenice, a ne ‘ko šta želi!

Konačno, treba imati u vidu, da se nije rodio ‘ko je svijetu ugodio, pa tako i ja govorim ono što smatram ispravnim, a ne ono što će većina da podrži, zaključio je Šimić u izjavi za Source.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...