NOĆ REKORDA NA NBA PARKETIMA: Sjajni Donovan Mitchel ubacio 71 poen, Klay Thompson 54, Luka Garza slavio protiv Nikole Jokića

Noćas su nastupila i dvojica bosanskohercegovačkih reprezentativaca.

  • Sport

  • 03. Jan. 2023  

  • 0

Donovan Mitchell ubacio je 71 poen u pobjedi svojih "Cleveland Cavaliersa" protiv "Chicago Bullsa" rezultatom 145-134 nakon produžetka. To je osmi najveći broj poena koje je postigao neki košarkaš u povijesti NBA lige. Najefikasniji je sa 100 poena Wilt Chamberlain, a više od Mitchela su ubacili Kobe Bryant, David Thompson, Elgin Baylor, David Robinson i David Booker.

Blizu rekorda karijere bio je i Klay Thompson sa ubačenih 54 poena za "Golden State Warriorse" koji su u fantastičnoj utakmici  nakon tri produžetka savladali "Atlanta Hawkse" sa 143-141.

Još jednu veliku utakmicu odigrao je LeBrone James koji je sa ubačenih 43 poena vodio "La Lakerse" do pobjede protiv "Charlotte Hornetsa" 121-115.

Luka Dončić ubacio je "samo" 39 poena uz 12 skokova i 8 asistencija za "Dallas Mavericse" koji su u uzbudljivoj završnici bili bolji od "Houston Rocketsa" 111-106.

Noćas su nastupila i dvojica bosanskohercegovačkih reprezentativaca.

Luka Garza je ponovo iskoristio nešto duži boravak na parketu i za 14 minuta postigao 9 poena, imao 6 skokova u velikoj pobjedi "Minnesota Timberwolvesa" protiv najbolje ekipe Zapadne konferencije "Denver Nuggetsa". Garza je vrlo dobro zaustavljao Nikolu Jokića (24 p, 9. sk, 7 as.), koji je pružio  nešto lošiju partije nego što ih ima u posljednje vrijeme.  

Četrnaest minuta proveo je na parketu i Jusuf Nurkić u ekipi "Portland TrailBlazersa" koji su savladali "Detroit Pistonse" sa 135-106. Nurkić je ubacio 3 poena, te imao 2 skoka i asistenciju.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...