DODIK NE POSUSTAJE: U Narodnoj skupštini Republike Srpske glasanje o zakonu…

Dodikov režim sprema novi kontroverzan zakon.

  • Politika

  • 03. Jan. 2023  

  • 7

Već na narednoj sjednici Narodne skupštine trebalo bi da se nađe Zakon o kleveti. Iako je to trebalo da se desi do kraja prošle godine. Iz Vlade poručuju da se nije odustalo. Novčane kazne za klevetu bit će drastično povećane.

-Medijska sloboda neće biti ugrožena ali se red mora uvesti, poručuju iz Vlade RS-a.

"Lagati i obmanjivati javnost sa tako gnusnim lažima zaista se mora prestati, ja poštujem istraživačko novinarstvo i poštujem sve novinare koji će ukazati na propuste koje rade institucije", kaže Radovan Višković, predsjednik Vlade Republike Srpske. 

Odgovornost za javnu izgovorenu riječ treba povećati, smatra i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

"Zakon o tome ćemo sigurno donijeti, to nije sporno, on se već radi i to nije upereno protiv medija nego onih koji po društvenim mrežama šire laži, klevete i ostalo“, kaže Dodik.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...