RECEPT ZA DANAS: Zapečene palačinke

Slasne palačinke jedno su on onih jela kojima je teško reći ne, a kada im se doda još i fini fil od svježeg sira i suhog mesa, onda je to recept kojem se vrlo lako vraćate nazad.

  • Gastro

  • 03. Jan. 2023  03. Jan. 2023

  • 0

Sastojci:

300 g faširanog mesa

3 mlada crna luka

120 g paradajz soka ili kečapa

1 kašičica suhog biljnog začina

prstohvat bibera

2 jaja

180 g kisele pavlake

100 g sira trapista

10 palačinki

Priprema:

1. Na ulju propržite isjeckani mladi luk pa mu dodajte faširano meso i sve zajedno prodinstajte.

2. Začinite suhim začinom i biberom.

3. Isključite ringlu, dodajte sok od paradajza ili kečap, promiješajte i filujte palačinke.

4. Na svaku palačinku stavite punu kašiku fila i rasporedite po njoj.

5. Urolajte u oblik po željii pa prebacite u podmazan pekač ili u tavu pa u rernu.

6. Umutite jaja pa dodajte kiselu pavlaku i još malo začinite sa pola kašičice suhog začina.

7. Izmiksajte i prelijte preko palačinki te preko svega pospite krupno rendani sir trapist.

8. Zapecite palačinke u rerni zagrijanoj na 220 stepeni 15 do 20 minuta.

Prijatno!:) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...