„PALILI SU STANOVE I KUĆE, TJERALI SRBE U REPUBLIKU SRPSKU…“: Društvene mreža gore nakon okršaja Benjamine Karić i Ljubiše Ćosića…

„Slobodna Bosna“ donosi neke od najzanimljivijih komentara.

  • Mini market

  • 04. Jan. 2023  04. Jan. 2023

  • 2

Ne stišavaju se reakcije nakon oštre polemike gradonačelnika Istočnog Sarajeva Ljubiše Ćosića i gradonačelnice Sarajeva Benjamine Karić.

Naime, Ćosić je, komentirajući izjavu gradonačelnice Sarajeva Benjamine Karić da se neustavno obilježavanje 9. januara seli u Istočno Sarajevo, na kapije grada koji je bio pod terorom agresora i pod najdužom opsadom, rekao je da njeno mišljenje ne treba da zanima bilo koga u Republici Srpskoj.

-To Sarajevo je jednako moje koliko i njeno, odnosno više moje nego njeno, ali, sad je ona gradonačelnica i živi u gradu koji su stvarali naši roditelji, kazao je Ćosić.

Gradonačelnica Karić ponovo je odgovorila Ćosiću. Naglasila je kako je tačno da su Sarajevo gradili i njegovi roditelji:

-To jeste vaš glavni grad i treba da se ponosite njime. Naši roditelji i preci su gradili i Sarajevo i Banjaluku i Foču i Prijedor i sve naše zajedničke prelijepe bosanske gradove, poručila je Karić.

Nakon ove objave uslijedile su brojne reakcije na društvenim mrežama.

„Slobodna Bosna“ donosi neke od najzanimljivijih komentara.

Nakon svega, Ćosić se više nije oglašavao.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...