IBRAHIM HADŽIBAJRIĆ O STAVU NES-a: "Imamo crtu ispod koje se ne može, bolje i opozicija nego po svaku cijenu dijeliti fotelje"

Hadžibajrić ne učestvuje u pregovorima za formiranje vlasti.

  • Politika

  • 05. Jan. 2023  

  • 1

Predstavnici stranaka "Osmorke" sastali su se jučer u Zenici nakon prijetnje koalicionih NES-a i Stranke za Bosnu i Hercegovinu da će izaći iz državne vlasti zbog politike Milorada Dodika i njegovog SNSD-a.

Ibrahim Hadžibajrić, zamjenik predsjednika NES-a i aktuelni načelnik sarajevske Općine Stari Grad, povodom obraćanja predsjednika Nermina Ogreševića o nedopustivom ponašnju Milorada Dodika izjavio je za Faktor:

- Prije pet mjeseci donijeli smo odluku da ćemo učestvovati u sastavu "Osmorke", ali ne po svaku cijenu i imamo crtu ispod koje se ne može. U svakom slučaju bolje biti opozicija nego po svaku cijenu da učestvujemo u raspodjeli nekih funkcija, pozicija i fotelja. To je ono u čemu se Ogrešević i ja slažemo. Nema tih para, za koje se država može prodati.

Hadžibajrić ne učestvuje u pregovorima za formiranje vlasti.

- Ja sam čovjek koji priznaje hijerahiju i nikada se ne isturam u stranci iznad predsjednika Ogreševića. On je predsjednik i uvijek se dogovaramo šta nam je činiti, a Ogrešević predstavlja stranku u formiranju vlasti – pojašnjava Hadžibajrić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...