VAŽNA SJEDNICA: Predsjedništvo Naše stranke u ponedjeljak o kandidatu za državnog ministra

Nakon turbulencija u osmorci i izlaska NES-a i Stranke za BiH iz formiranja državne vlasti, ali i promjenama za Našu stranku da ipak kandiduje Bošnjaka, pitanje je koliko je ostatak osmorke stabilan.

  • Vijesti

  • 06. Jan. 2023  

  • 0

Naša stranka ipak će sjednicu Predsjedništva održati u ponedjeljak kada će donijeti odluku da li će i koga će kandidirati za ministra prometa i komunikacija u Vijeću ministara BiH. Prema raspodjeli i jedno zamjeničko mjesto pripada ovoj stranci.

Nakon turbulencija u osmorci i izlaska NES-a i Stranke za BiH iz formiranja državne vlasti, ali i promjenama za Našu stranku da ipak kandiduje Bošnjaka, pitanje je koliko je ostatak Osmorke stabilan.

Odnosi unutar stranaka okupljenih oko SDP-a nakon posljednjeg sastanka u Doboju sa predsjednikom SNSD-a Miloradom Dodikom su se promijenili, a od Naše stranke i Za nove generacije zavisi da li će biti većine za potvrđivanje Vijeća ministara BiH. 

Tokom vikenda trebale bi biti održane konsultacije, a plan je da se četvrti ministar iz RS dogovori između SNSD-a i Šestorke. Ukoliko bi to ipak bio Bošnjak, onda bi predsjednik Naše stranke Edin Forto ostati kandidat za ministra prometa i komunikacija. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...