DRŽAVNI ZASTUPNIK ZLATKO MILETIĆ: "Ovo je moj uvjet za podršku Vijeću ministara BiH"

Ovakva poruka Miletića dolazi nakoj što je predsjednik RS Milorad Dodik nizom svojih aktivnosti, zajedno sa predstavnicima bh. entiteta RS, ponovo snažno radikalizirao odnose u zemlji.

  • Vijesti

  • 06. Jan. 2023  

  • 7

Nakon što su jučer na sastanku u Doboju predstavnici Narodnog evropskog saveza (NES) i Stranke za BiH saopćili da neće učestovvati u formirnaju vlasti na državnoj razini, „Osmorka“ ili „Šestorka“ bi se mogla suočiti s novim problemima!

Naime, zastupnik u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH iz pokreta Za nove generacije, Zlatko Miletić, postavio je vrlo jasne uvjete pod kojima će pristati da podrži novi sastav Vijeća ministara BiH.

Ovakva poruka Miletića dolazi nakoj što je predsjednik RS Milorad Dodik nizom svojih aktivnosti, zajedno sa predstavnicima bh. entiteta RS, ponovo snažno radikalizirao odnose u zemlji.

„S obzirom na veliko interesovanje javnosti u kontekstu uspostave državne vlasti i novonastalih odnosa u „Osmorici“, obavještavam vas, da ću u skladu sa diskusijom na posljednjoj sjednici Zastupničkog doma PS BiH, držati se dosljedno izrečenih principa. Što znači, podršku uspostavi Vijeću ministara pod uvjetom da osobe koje su kandidati/kandidatkinje za obnašanje ovih funkcija, moraju biti etične osobe, osobe s integritetom i ne mogu biti osobe pravomoćno presuđivane za bilo koje krivično djelo, optužene za krivična djela, niti osobe koje su pod istragom policijskih i tužilačkih organa za bilo koje krivično djelo. Ovaj princip važi kad su u pitanju pokret Za nove generacije (ZnG) i ja osobno za uspostavu vlasti na bilo kom nivou u BiH“, izjavio je Miletić za portal Radiosarajevo.ba.

Prema neslužbenim informacijama, preostale stranke iz doskorašnje „Osmorke“ okupit će se danas u Sarajevu gdje će raspravljati o novonastaloj političkoj situaciji nakon poteza NES-a i Stranke za BiH.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...