Politika
KARAN NE PRESTAJE DA SE PONIŽAVA: "Dodik je predsjednik svih predsjednika"
Prije 10 min0
(...) uvijek dragim knedlama.
Gastro
09. Jan. 2023 09. Jan. 2023
0
Sastojci:
Za supu:
1 glavica crnog luka
2 mrkve
100 g graška
1 peršun - korijen i list
1 manji paškanat
1 manje pile
po ukusu so
po ukusu biber
Za knedle:
1 jaje
4 kašike ulja
2 prstohvata soli
8 ravnih kašika griza
Priprema:
1. Pile dobro oprati, posušiti i razrezati na komade.
2. U veći lonac ubaciti meso, očišćeno korjenasto povrće, crni luk i naliti hladnom vodom.
3. Na pola kuhanja, dodati grašak i kuhati dok svo povrće ne omekša. Začiniti po ukusu.
4. Izvaditi meso i otkostiti ga, te nasjeći na sitne komadiće.
5. Procijediti supu, pa vratiti meso i povrće u nju.
6. Za knedle umutiti viljuškom jaja sa solju, dodati ulje i nastaviti sa miješanjem.
7. Dodavati kašiku po kašiku griza, sve vrijeme miješajući, da nema grudvica.
8. Smjesa ne smije biti ni pregusta ni prerijetka. Ostaviti da odmara bar pola sata.
9. Supa treba blago da vri, a knedlice oblikovati pomoću dvije kašičice i spuštati u supu.
10. Poklopiti i kuhati nekih 5-8 minuta. Gotovu supu posuti sjeckanim peršunovim listom.
Prijatno!:)
(Recepti.com)
Politika
KARAN NE PRESTAJE DA SE PONIŽAVA: "Dodik je predsjednik svih predsjednika"
Prije 10 min0
Ekonomija
UGASILI MAŠINE I OTIŠLI U HISTORIJU: Zatvorena fabrika koja je nekad "hranila čitav kraj"
Prije 19 min0
Sport
SKANDAL, UŽIVO: Pogledajte šta se dogodilo na RTS-u uoči utakmice Engleska-Srbija... (VIDEO)
Prije 24 min0
Politika
MUKE PO STAŠI: Košarac daje advokatima iz Pariza 60.000 maraka
Prije 34 min0
Gastro
DORUČAK NA HERCEGOVAČKI NAČIN: Na brzinu napravite čuvene peksimete, jelo koje obožavaju sve generacije…
11. Nov. 20250
Gastro
AKO NE ZNATE ŠTA ĆETE OVO POPODNE ZA RUČAK, EVO PRIJEDLOGA: Jelo koje uvijek uspijeva - a uspijeva i nestati s tanjira
11. Nov. 20250
Gastro
ZDRAV, UKUSAN I JEFTIN RUČAK VRLO BRZO ĆE BITI NA TRPEZI: Ovo je još jedno jelo idealno za užurbanu sedmicu
12. Nov. 20250
Gastro
MIRISI I OKUSI KOJIMA NE MOŽETE ODOLJETI: Danas za ručak pravimo piletinu u umaku od bijelog luka… (VIDEO)
12. Nov. 20250
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.