OŠTRA PORUKA EROLA AVDOVIĆA: "Treba pravednija američka politika u BiH, nemojte sve vrijeme preko bosanskih leđa..."

"Sve to postaje još relevantnije u svjetlu otkazane posjete jednog od najvažnijih čelnika State Departmenta, gospodina Dereka Cholletta Bosni u sklopu njegove najnovije balkanske turneje", kaže on.

  • Mini market

  • 09. Jan. 2023  09. Jan. 2023

  • 0

Povodom nesustavnog Dana RS-a oglasio se istaknuti novinar koji izvještava iz New Yorka Erol Avdović koji je kazao da nam treba pravednija američka politika u Bosni i Hercegovini zasnovana na presudama međunarodnih sudova - od Haškog tribunala do Suda za ljudska prava u Strazburu. 

"Zato ostaje pitanje: hoće li naši američki prijatelji, ili još bolje, naši američki sunarodnici konačno shvatiti i na pravi način se pozabaviti nemoralnom politikom smirivanja ("appeasment") u Bosni u kojoj se negiraju principi pune demokratije, ljudskih prava i jednake pravde za sve, što mi kao Amerikanci podržavamo, zar ne. Trebali bi kako smo se i deklariali", kaže on te dodaje:

"Nemojte sve vrijeme preko bosanskih leđa, molim. Sve to postaje još relevantnije u svjetlu otkazane posjete jednog od najvažnijih čelnika State Departmenta, gospodina Dereka Cholletta Bosni u sklopu njegove najnovije balkanske turneje. Moramo doći u Sarajevo s pravim porukama i početkom 2023. godine raspakirati novi kofer korektne politike, a ne onog "appismenta" To bi trebala biti naša liderska uloga, poštujući svu geopolitiku. Ali, ne više preko bosanskih leđa, molim vas", zaključio je Avdović. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...