Politika
KARAN NE PRESTAJE DA SE PONIŽAVA: "Dodik je predsjednik svih predsjednika"
Prije 9 min0
Pripremiti luk za kiseljenje možete na različite načine.
Gastro
10. Jan. 2023 10. Jan. 2023
0
Dakle, možete ga rezati na kolutove ili trakice, kako više volite, a možete koristiti i bijeli te ljubičasti luk, a ne samo crveni, piše thekitchn.com.
Prilikom kiseljenja, luku dodajte omiljene začine.
Potrebni sastojci: 1 srednja glavica luka, pola kašičice šećera, pola kašičice soli, 3/4 šoljice rižinog, bijelog ili jabukovog sirćeta.
Arome po izboru: jedno česno bijelog luka, pet zrna bibera, tri male grnčice majčine dušice, jedan mali sušeni čili.
Postupak pripreme:
Luk narežite na kriške. Prokuhajte do tri šoljice vode. Ogulite i prepolovite bijeli luk.
Otopite šećer i so na način da u teglu u kojoj ćete čuvati luk dodate šećer, so, sirće i začine. Pomiješajte da se otopi.
Luk stavite u cjedilo i prelijte kipućom vodom te pustite da se ocijedi.
Luk stavite u teglu i nježno promiješajte. Ostavite nekoliko sati da odstoji i spreman je za korištenje.
Najbolje potrošiti u prvih sedam dana iako može trajati i nekoliko sedmica.
Bezbroj je jela kojima možete dodati ukiseljeni luk. Odličan je u sendvičima, mesnim jelima, salatama, jelima s grahom...
Politika
KARAN NE PRESTAJE DA SE PONIŽAVA: "Dodik je predsjednik svih predsjednika"
Prije 9 min0
Ekonomija
UGASILI MAŠINE I OTIŠLI U HISTORIJU: Zatvorena fabrika koja je nekad "hranila čitav kraj"
Prije 19 min0
Sport
SKANDAL, UŽIVO: Pogledajte šta se dogodilo na RTS-u uoči utakmice Engleska-Srbija... (VIDEO)
Prije 23 min0
Politika
MUKE PO STAŠI: Košarac daje advokatima iz Pariza 60.000 maraka
Prije 34 min0
Gastro
DORUČAK NA HERCEGOVAČKI NAČIN: Na brzinu napravite čuvene peksimete, jelo koje obožavaju sve generacije…
11. Nov. 20250
Gastro
AKO NE ZNATE ŠTA ĆETE OVO POPODNE ZA RUČAK, EVO PRIJEDLOGA: Jelo koje uvijek uspijeva - a uspijeva i nestati s tanjira
11. Nov. 20250
Gastro
ZDRAV, UKUSAN I JEFTIN RUČAK VRLO BRZO ĆE BITI NA TRPEZI: Ovo je još jedno jelo idealno za užurbanu sedmicu
12. Nov. 20250
Gastro
MIRISI I OKUSI KOJIMA NE MOŽETE ODOLJETI: Danas za ručak pravimo piletinu u umaku od bijelog luka… (VIDEO)
12. Nov. 20250
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.