FADIL NOVALIĆ DEMANTIRAO ENVERA KAZAZA: Uporedio Nikšićevu Vladu FBiH i svoju i evo šta je poručio...

Sada gotovo na isti način Kazaz na dan proslave dana RS 9. januara u Lukavici izbacuje gotovo identičnu tezu kako bi se abolirao Dodik od antiustavnog i antidejtonskog djelovanja jer je postao partner za formiranje vlasti sa osmorkom/šestorkom.

  • Politika

  • 10. Jan. 2023  10. Jan. 2023

  • 11

Nakon što je politički analitičar Enver Kazaz kazao da građani vape za formiranjem nove Vlade Federacije BiH i da je "Novalićeva vlada ušla u drugi tehnički mandat", oglasio se i sam premijer FBiH Fadil Novalić.

Podcrtao je činjenicu da po našim zakonima ne postoji tehnički mandat.

Gotovo identično je američki ambasador na dan usvajanja zakona o državnoj imovini u RS-u zamagljivao javnost skretanjem pažnje na tzv. “Nepostojeću Vladu FBiH” i potrebu da se “očajno” stanje u FBiH (u RS-u stanje, valjda, uopšte nije očajno) što prije pođe rješavati izborom nove vlade. Sada gotovo na isti način Kazaz na dan proslave dana RS 9. januara u Lukavici izbacuje gotovo identičnu tezu kako bi se abolirao Dodik od antiustavnog i antidejtonskog djelovanja jer je postao partner za formiranje vlasti sa osmorkom/šestorkom.

Ističe da profesora Kazaza treba podsjetiti da se stanje u društvu prikazuje svuda na svijetu prihvaćenim parametrima, a oni pokazuju sljedeće:

U “Novalićevoj tehničkoj eri” rast bruto društvenog proizvoda (BDP-a) je bio 11 milijardi, u Nikšićevoj 1.4 milijardi.
u “Novalićevoj eri” je povećan broj zaposlenih za 64.000, u Nikšićevoj 7.000.
u “Novalićevoj eri” rast godišnjeg izvoza je bio 6,3 milijarde, u Nikšićevoj 1 milijarda.
u “Novalićevoj eri” prosječna plata je narasla 290,00 KM, a u Nikšićevoj 20,00KM
u “Novalićevoj eri” penzije su porasle 110,00 KM i bile su redovne, u Nikšićevoj 26,00 KM i uvijek su kasnile
u “Novalićevoj eri” porezni prihodi sa kojima se rješavaju socijalni problemi društva i potiče rast ekonomije povećani su za 3 milijarde i 800 miliona a u Nikšićevoj eri su pali 270 miliona.
Postavlja se pitanje je li prof. Kazaz uopšte kvalificiran da ocjenjuje rad Vlade ako ne koristi podatke i činjenice, čije je uvažavanje minimalni uvjet iznošenja ocjene za jednog profesora. Možda mu je lakše da ne troši vrijeme iznoseći proizvoljne i neistinite kvalifikacije. Očigledno je došlo vrijeme da prof. Kazaz uradi jednu “trezvenu” analizu –  poručio je na društvenim mrežama Novalić.

alt

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...