HURTIĆ JE ZADOVOLJAN I U VIŠKOVIĆEVOJ VLADI: Napao Arnauta što mu je "dodijelio" ministarstvo u VM-u; "Babo, i ja bih bio ministar"

Sevlid Hurtić (BH Zeleni), nedavno imenovani ministar trgovine i turizma u Vladi RS-a, posljednjih dana u medijima se spominje kao kandidat za funkciju u Vijeću ministara Bosne i Hercegovine.

  • Mini market

  • 11. Jan. 2023  11. Jan. 2023

  • 1

Prema tim spekulacijama, Hurtić bi kao prijedlog iz reda bošnjačkog naroda trebao biti na čelu Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice. Međutim, Hurtić u razgovoru za Faktor demantira te navode.

"To nije tačno, evo ja se danima moram 'braniti' od toga. Sve je krenulo od medijskog istupa Damira Arnauta iz Naše stranke koji je pustio dezinformaciju da ja preuzimam spomenuto državno ministarstvo. Taj njegov istup proistekao je iz nerealizovane želje da postane ministar vanjskih poslova. Znate onu, babo, i ja bih bio ministar", kazao je Hurtić:

"Također, rekao je tom prilikom da sam ja bio predmet razgovora na prošlosedmičnom sastanku 'Osmorke' i Saveza nezavisnih socijaldemokrata. Provjerio sam, ni to nije istina."

Ipak, Hurtić ne isključuje razgovore na temu ulaska u Vijeće ministara.

"Situacija je jasna. Odluku o eventualnom učešću Pokreta za državu u vlasti na nivou Vijeća ministara BiH kao i prijedlogu kandidata može donijeti isključivo Pokret za državu. Sa predstavnicima Pokreta za državu niko nije razgovarao na tu temu.

Pokret za državu jedino može odlučiti da li će neko od nas, ne mora to biti Sevlid Hurtić, može to biti i Mirsad Duratović, ili neko treći, biti kandidat za Vijeće ministara. Ako neko razmišlja o tome, neka dođe u Banju Luku, sjest ćemo i razgovarati. Neka nam predoče prijedloge, program, a konačnu riječ donijet će, ponavljam, Pokret za državu", kaže Hurtić.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...