PALE SMJENE U HRVATSKOJ VLADI: Andrej Plenković objavio imena novih ministara

O odlasku Paladine počelo se nagađati krajem prošle godine nakon što je i Plenković u emisiji „A sada Vlada“ rekao da obnova „ide nestvarno sporo“, upitan o procesu kojim je javnost jako nezadovoljna.

  • Regija

  • 11. Jan. 2023  11. Jan. 2023

  • 0

"Nakon obavljenih sastanaka i konsultacija koje sam obavio u protekla dva dana, a nakon što sam dobio punu potporu parlamentarne većine, razgovarao sam s ministrom građevinarstva Paladinom i ministarkom regionalnog razvoja i EU fondova Natašom Tramišak i odlučio sam ih razriješiti dužnosti", saopštio je večeras premijer Hrvatske Andrej Plenković.

„Predložiću tako da Paladinu zamijeni Branko Bačić koji će postati novi potpredsjednik Vlade i ministar građevinarstva. On je čovjek velikog iskustva, s kojim intenzivno sarađujem već neko vrijeme. Obnova nakon potresa mora nam biti glavni prioritet. Ministarku Tramišak će zamijeniti Šime Erlić, čovjek koji je bio saradnik ministrice i dobro je upućen u tematiku“, poručio je premijer.

Inače, aktuelni ministar građevinarstva Paladina najavio je da će u Ministarstvu dati izjavu za novinare večeras, po završetku konferencije za novinare premijera Plenkovića.

O odlasku Paladine počelo se nagađati krajem prošle godine nakon što je i Plenković u emisiji „A sada Vlada“ rekao da obnova „ide nestvarno sporo“, upitan o procesu kojim je javnost jako nezadovoljna.

O odlasku Tramišak govorilo se i prošle godine nakon izbijanja afere koju je Plenković opisao kao „ekstremno bizarnu“ jer je Tramišak izjavila medijima kako je primala prijetnje zbog odluke da neće produžiti jedan ugovor o dogradnji softvera, no o tome nije prethodno obavijestila premijera. Do smjene tada nije došlo jer se protivio osječko-baranjski župan Ivan Anušić, piše Jutarnji list.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...