NOVI DEBAKL RADONČIĆEVIH PERJANICA: Avaz ponovo briljirao, ovoga puta na redu je bio novi državni ministar Sevlid Hurtić…

Radončičeve medijske perjanice nisu bile u stanju ni ispravno prepisati biografiju sa Hurtićeve službene web stranice.

  • Mini market

  • 12. Jan. 2023  

  • 2

Osnivač stranke BH Zeleni i dio Pokreta za državu u RS-u Sevlid Hurtić kanidat je Osmorke za poziciju državnog ministra ministra za ljudska prava i izbjeglice.

Hurtić je ovih dana jedna od glavnih tema u bh. medijima, pa smo tako doznali i kako se radi o najbogatijem ministru u vladi bh. entiteta Republika Srpska čije je bogatstvo procijenjeno na 13 miliona maraka.

Hurtić je za samo godinu dana prešao nevjerovatan politički put.

U samo jednoj godini ušao je kao zastupnik u Narodnu skupštinu Republike Srpske, nedugo potom postao je i ministar u novoj vladi RS-a, a samo nekoliko dana kasnije, izgledno je, postat će i ministar u državnoj vladi.

No, taj je rasplet događaja pravi mamac na ovdašnje medije koji se takmiče u donošenju „nepoznatih“ detalja iz biografije ovog političara. Pa smo tako svjedočili i još jednom gafu „Dnevnog Avaza“ koji je objavio kako je Hurtić, vjerovali ili ne, u istoj godini upisao doktorski studij i završio ga.

Naravno da to nije istina, i da Radončičeve medijske perjanice nisu bile u stanju ni ispravno prepisati biografiju sa Hurtićeve službene web stranice.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...