SUDBIN MUSIĆ NAKON DRAME U POKRETU ZA DRŽAVU: "Mene i dalje u svoj ovoj priči čudi pozicija DF-a... Nevjerovatno!"

"E moj Ramiću! Mene se znalo popljuvati, a sa političkim akterima po Prijedoru spajali ga tračevi o mojoj malenkosti."

  • Društvo

  • 12. Jan. 2023  13. Jan. 2023

  • 3

Edin Ramić, član Predsjedništva SDA i državni zastupnik, reagirao je na informaciju da je Sevlid Hurtić iz Pokreta za državu predložen za državnog ministra.

Podsjetimo, SNSD i SDP su usaglasili stavove oko pozicije ministra za ljudska prava i izbjeglice u Vijeću ministara BiH predloživši da tu poziciju zauzme Sevlid Hurtić iz stranke Bosanskohercegovački Zeleni, koja je na izborima bila dio "Pokreta za državu".

Ramić je regirao s obzirom da je i SDA bila članica Pokreta za državu.

"Pokret za državu je osnovalo 10 stranaka, a upropastile su ga nezajažljive ambicije dijela izabranih poslanika u NSRS-u. Mene nije niko konsultirao u vezi sa učešćem Pokreta za državu u formiranju Vijeća ministara a isto tako ni u vezi učešća u Vladi RS-a", naveo je Ramić.

Prema tome, dodao je, predloženi kandidat za Vijeće ministara nije kandidat Pokreta.

Kako je rekao, on je prije sveg kandidat "aktualnog predsjedavajućeg Vijeća ministara Zorana Tegeltije, a što su prihvatili u SNSD-u i strankama Osmorke plus BH Zeleni i DF".

Na ovu izjavu Ramića putem Twittera reagovao je Sudbin Musić, poznati prijedorski novinar i borac za prava povratnika u Republici srpskoj, koji je godinama upozoravao na djelovanje DF-ovog Mirsada Duratovića i njegovu bliskost sa kadrovima SNSD-a. 

"E moj Ramiću! Mene se znalo popljuvati, a sa političkim akterima po Prijedoru spajali ga tračevi o mojoj malenkosti. A samo sam glasno upozoravao. Sad je kasno. Mene i dalje u svoj ovoj priči Pokreta za državu čudi pozicija DF-a... Nevjerovatno!", poručio je Musić.  

 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...