"SB" U TITOVOJ: U okviru zvanične posjete našoj zemlji, Tanja Fajon se sastala sa članovima Predsjedništva BiH (FOTO)

Ministrici vanjskih poslova Republike Slovenije Tanji Fajon danas će biti biće uručeno priznanje Zlatna medalja Bošnjačkog instituta – Fondacije Adila Zulfikarpašića.

  • Vijesti

  • 13. Jan. 2023  13. Jan. 2023

  • 4

Ministrica vanjskih poslova Slovenije Tanja Fajon sastala se sa članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine u sklopu njene zvanične posjete našoj državi.

U zgradi Predsjedništva BiH dočekala su je sva tri člana – predsjedavajuća Željka Cvijanović (SNSD), zatim i članovi Željko Komšić (DF) i Denis Bećirović (SDP).

Fajon će s njima održati sastanak u radnom salonu, a ranije se sastala sa ministrica vanjskih poslova BiH Biserom Turković s kojom je, između ostalog, razgovarala o evropskom putu BiH, ali i ruskom utjecaju za kojeg su se obje usaglasile da su to aktivnosti koje vode u destrukciju BiH. Razgovarale su i o bilateralnim odnosima, reformama koje BiH mora provesti te kandidatskom statusu ove zemlje što naslućuje da bi ova tema mogla biti i centar sastanka sa članovima Predsjedništva BiH.

Kako je ranije najavio Fakultet političkih nauka u Sarajevu, ministrica Fajon će danas na tom fakultetu održati predavanje o novoj fazi eurointegracija Bosne i Hercegovine i izazovima na tom putu.

Ministrici vanjskih poslova Republike Slovenije Tanji Fajon danas će biti biće uručeno priznanje Zlatna medalja Bošnjačkog instituta – Fondacije Adila Zulfikarpašića.

Također, iz Gradske uprave Sarajeva su danas saopćili da će gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić sutra biti domaćica Fajon u obilasku starog dijela grada.

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...