NEDOPUSTIVO PONAŠANJE: Mirsad Duratović isključen iz Demokratske fronte

Zbog samoinicijativne podrške novom Vijeću ministara iz DF-a isključen je Mirsad Duratović.

  • Politika

  • 13. Jan. 2023  13. Jan. 2023

  • 5

"Demokratska fronta na bilo koji način ne podržava, i protivi se formiranju predloženog saziva Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, uključujući i prijedlog imenovanja ministra za ljudska prava i izbjeglice koji dolazi iz entiteta RS.Čvrsto ostajemo pri stavu da se ne slažemo ni sa političkim programom niti sa ciljevima nove političke koalicije na državnom nivou", naveli su iz DF-a.  

Mirsad Duratović kao predstavnik DF-a u Pokretu za državu odluku o podršci novom sazivu Vijeća ministara nije donio uz saglasnost organa Demokratske fronte, nego je samoinicijativno podržao zajedničkog kandidata SNSD-a i Osmorke, što je za Demokratsku frontu apsolutno neprihvatljivo. 

Gospodin Duratović je i nakon dodatnih konsultacija sa organima stranke odbio da uskrati spornu i neprihvatljivu podršku novom sazivu Vijeća ministara. Imajući u vidu sve navedeno, Demokratska fronta je postupila prema odredbama statuta i donosena je odluka na temelju stava 3, člana 37. - odnosno mjera isključenja", zaključili su iz Demokratske fronte.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...