REDIZAJNIRANA NAJMANJA HONDA: Više snage za najbolji mali MPV

Nova Advance Sport izvedba donosi još neke novosti poput modifikacija na mjenjaču koje dopuštaju kasnije "šaltanje“ na visokih 6300 o/min, dok je kontrola akceleratora sada bržeg odziva. Ugrađeni su i tvrđi amortizeri i opruge. 

  • Auto

  • 14. Jan. 2023  14. Jan. 2023

  • 0

Honda Jazz već godinama spada u red ponajboljih malih automobila na tržištu. U pogledu pouzdanosti dovoljno je reći da se ne kvari, a kad su u pitanju praktičnost i prostranost, nema joj ravnog još otkako je Honda predstavila tzv "magična sjedala“. 

Posljednjim redizajnom stigla je i povišena Crosstar verzija, a sada je stiglo vrijeme i za redizajn.

Nova ponuda uključuje izmjene po uzoru na japansko RS izdanje, a to znači dotjeranu prednjicu, 16-inčne naplatke i deblje pragove. Crosstar se pak distancira još robusnijim izgledom.

U kabini promjene obuhvaćaju nove tkanine i boje, novo kolo upravljača te poneki detalj u kontrastnoj žutoj boji. Zaslon i infotainment ostaju u istim okvirima, ali su zato unaprijeđeni sustavi asistencije vozaču.

Jazz će se u Europi i dalje nuditi isključivo u hibridnom izdanju. Pogon e:HEV daje 122 KS i 253 Nm, što je plus od 14 KS u odnosu na još uvijek aktualnu inačicu.

Benzinski motor sada daje 107 KS i 131 Nm, a generator električne energije 106 KS.

Iz Honde naglašavaju da su radili i na automatskom mjenjaču s ciljem postizanja još uglađenijeg rada i bržeg odziva.

Nova Advance Sport izvedba donosi još neke novosti poput modifikacija na mjenjaču koje dopuštaju kasnije "šaltanje“ na visokih 6300 o/min, dok je kontrola akceleratora sada bržeg odziva. Ugrađeni su i tvrđi amortizeri i opruge. 

Obnovljena Honda Jazz dolazi uskoro na tržište, a cijene će biti naknadno objavljene. Aktualni cjenik za prefacelift izvedbu kreće od oko 24.400 eura, dok se za Crosstar izvedbu ne usudimo ni reći. 

(Index.hr) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...