NOVAK ĐOKOVIĆ SE PONOVO SLIKAO ISPOD ZASTAVE ČETNIČKOG POKRETA: Ovaj put sa...

Naime, ponajbolji svjetski teniser dopustio je sebi da ga na terenu u Australiji uoči prvog ovosezonskog Grand Slam turnira slikaju sa, ni manje ni više, četničkom zastavom u pozadini!

  • Sport

  • 14. Jan. 2023  14. Jan. 2023

  • 13

Novak Đoković do sada se promovirao kao osoba operirana od bilo kakvog ekstremizma.

Srbijanski teniser rado je (bio) viđen gost u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj. Njegove posjete našoj državi, naročito Visokom, gdje je sakupljao energiju naredne sportske izazove, već su postale legendarne.. No, sada je napravio nešto zbog čega bi mogao izgubiti značajan broj navijača, a mnoge i razočarati i naljutiti.

Naime, ponajbolji svjetski teniser dopustio je sebi da ga na terenu u Australiji uoči prvog ovosezonskog Grand Slam turnira slikaju sa, ni manje ni više, četničkom zastavom u pozadini!

Zastavu na kojoj piše “Sa verom u Boga za kralja i otadžbinu” drži razdragani “navijač” na tribinama,. dok nešto niže Nole pozira s osmijehom.

Ova zastava jedan je od simbola Ravnogorskog četičkog pokreta. To je i zastava pod kojom su izvršeni neki od najsvirepijih zločina u Bosni i Hercegovini.

Prisjetimo se da je nedavno nekoliko “Ravnogoraca” u BiH dobilo po pet mjeseci zatvora zbog veličanja četničkog pokreta.

Naime, trećestepeno vijeće Suda Bosne i Hercegovine potvrdilo je presudu kojom su Dušan Sladojević, Slavko Aleksić i Risto Lečić osuđeni na po pet mjeseci zatvora za izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje, razdora i netrpeljivosti na području Višegrada i okoline u martu 2019. godine.

Sud je zaključio da su oni bili svjesni da mogu raspiriti nacionalnu mržnju. Također, znali su da time mogu ugroziti zajednički život konstitutivnih naroda i drugih u Bosni i Hercegovini piše Raport.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 13

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...