IVICA DAČIĆ SE OGLASIO POVODOM NAPADA NA ILIDŽI: "Tražimo od organa u BiH da kazne napadače"

Dačić je ocijenio da je napad koji se desio u Sarajevu "direktna posljedica antisrpske kampanje i stvaranja atmosfere mržnje prema Srbima u Bosni i Hercegovini".

  • Regija

  • 14. Jan. 2023  14. Jan. 2023

  • 14

Ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić zatražio je od nadležnih organa u Bosne i Hercegovine da "kazne učesnike napada na srbijansku djecu u Sarajevu".

Dačić je ocijenio da je napad koji se desio u Sarajevu "direktna posljedica antisrpske kampanje i stvaranja atmosfere mržnje prema Srbima u Bosni i Hercegovini".

"Tražimo od nadležnih organa Bosne i Hercegovine da kazne počinioce ovog zločina. Naša budućnost mora da počiva na izgradnji dobrosusjedskih i prijateljskih odnosa naših država i naroda, a ne na mržnji i incidentima", poručio je Dačić.

Podsjećamo, huligani su večeras na Ilidži suzavcem, bakljama i noževima napali roditelje dječaka iz Srbije, koji su bili na dječijem regionalnom fudbalskom turniru u Sarajevu i pri tome je jedan roditelj lakše povrijeđen nožem.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 14

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...