NOVE SNAGE: Grupa "Jutro" svojom "Nadom" vraća rock'n'roll na bh. muzičku scenu (VIDEO)

Nada kao jedno od temeljnih ljudskih iskustava prati život svakog čovjeka i svakog ljudskog naraštaja. Oduvijek je bila egzistencijalni predmet razmišljanja, a prva spoznaja koja je ugrađena u pojam nade jeste činjenica da je ona ljudski čin.

  • Estrada

  • 14. Jan. 2023  14. Jan. 2023

  • 1

Mlada grupa "Jutro" pop-rock je sastav nastao u okviru Muzičke Radionice "Neki novi klinci", piše televizija Hayat.

U "Pop-rock školu Sarajevo" dolaze u okviru projekta "Bendovi zovu 033" i funkcionisali su kao cover bend ex-you rock-a.

Mentor grupe “Jutro je” Ismet Nuno Arnautalić, osnivač grupe istoimenog naziva koja je davne 1973. godine promijenila naziv benda u „Bijelo Dugme“ i postala najpoznatiji bend s naših prostora.

„Nada“ prvi je u nizu singlova koje će bend predstaviti kao uvod u njihovo prvo službeno studijsko izdanje za diskografsku kuću Hayat Production. Autor teksta i muzike je Ensar Zahirović, a za aranžman je zaslužan Mugdim Dino Olovčić. Sve je snimano u studiju Hayat Produkcije, na čelu sa muzičkim producentom Arelom Češljarom.

"Zaista mi je bila velika čast i zadovoljstvo raditi na ovom projektu sa veoma dragim ljudima. Prije svega zahvalio bih se Arelu Češljaru na vrhunskoj produkciji, Dini Olovčiću na sjajnom aranžmanu, a naročito Mimi Zukan i Pop-rock školi Sarajevo bez kojih ovo ne bi bilo moguće", rekao je Emin Čosić, član grupe Jutro.

Iman Džindo u ovoj grupi svira klavijature i pjeva back vokale. Ona između ostalog kaže kako je ponosna na ekipu i na prvu autorsku pjesmu.

"Veoma mi je drago što smo to sve zajedno uspjeli i čast mi je što sam na ovoj kvalitetnoj pjesmi radila sa dragim ljudima", kazala je članica grupe Iman.

Nada kao jedno od temeljnih ljudskih iskustava prati život svakog čovjeka i svakog ljudskog naraštaja. Oduvijek je bila egzistencijalni predmet razmišljanja, a prva spoznaja koja je ugrađena u pojam nade jeste činjenica da je ona ljudski čin. Samo čovjek se nada i ni jedno drugo stvorenje.

"Sa svakom novom godinom čovjek se, zahvaljujući iskustvu, uči lakše nositi s problemima, ali isto tako jačati nadu koja otvara širinu pogleda u životu – onu širinu koja umanjuje strah i odaje osjećaj sigurnosti. Ljudsko biće ne može živjeti bez nade i svi mi imamo svoju 'Nadu"", istakla je Adila Džindo.

Svojim singlom ekipa je željela da vrati omladinu i nove generacije na put rock’n’rolla.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...