DETALJI SAOBRAĆAJNE NESREĆE U KOJOJ JE POGINUO DRŽAVLJANIN BiH: Sudarila se 22 motorna vozila, među njima bio i jedan autobus i 17 kamiona

Od ukupnog broja vozila bilo je 14 putničkih i autobus u kojem je bilo 14 putnika, koji nisu povrijeđeni.

  • Hronika

  • 15. Jan. 2023  

  • 0

U devet saobraćajnih nesreća kod Nove Gradiške, u kojima je poginuo državljanin Bosne i Hercegovine, a povrijeđeno 11 osoba, učestvovala su 22 vozila, od kojih sedam teretnih, saopćeno je iz hrvatske policije.

Od ukupnog broja vozila bilo je 14 putničkih i autobus u kojem je bilo 14 putnika, koji nisu povrijeđeni.

Poginuo je 51-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine, a od ukupnog broja povrijeđenih dva lica su zadobila teške povrede i zbrinuta su u bolnici u Novoj Gradiški.

U saopštenju se navodi da su se saobraćajne nesreća dogodile juče popodne na dionici auto-puta između petlje Okučani i Nove Gradiškae u smjeru Lipovca, od kojih su dvije bila sa povrijeđenim licima, a sedam sa materijalnom štetom.

Šest saobraćajnih nesreća dogodilo se od 18.18 do 18.30 sati zbog, kako se navodi, ne držanja potrebnog rastojanja i neprilagođene brzine i u vezi s tim policija je izdala prekršajne naloge za šest lica.

U nesreći koja se dogodila u 18.26 sati, a u kojoj su učestvovali teretni automobil i tri putnička, lakše su povrijeđene dvije osobe dobi od 37 godina i zbrinute su u bolnici u Novoj Gradiški. Policija je izdala prekršajne naloge za dvije osobe.

Dva teretna i tri putnička vozila sudarila su se u 18.34 sati i tom prilikom je stradao državljanin BiH, dvije osobe su teško, a sedam lakše povrijeđene.

"Nastavlja se rad policijskih službenika i kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjakom, koji je upravljao teretnim automobilom grčke registracije i dvojicom vozača putničkih automobila /registracije Srbije/ dobi od 56 i 41, nakon čega će biti podnesena odgovarajuće prijave nadležnom državnom tužilaštvu", navodi se u saopštenju.

U 18.45 sati dogodila se još jedna nesreća, kada je automobil bosanskohercegovačkih registarskih oznaka udario u drugo putničko vozilo koje je potom udario u teretno vozilo, koji je bio zaustavljen i oštećen u saobraćajnoj nesreći.

Nije bilo povrijeđenih, a učesnici su prekršajno sankcionisani.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...