OGLASIO SE NEZIR PIVIĆ: "Kad god je bio politički nadigran od Bisere Turković, Dodik je upućivao prostačke izjave"

"Niti jedan ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine nije uradio više za državu od Bisere Turković. Upravo je to razlog zašto smeta Dodiku", ocijenio je Pivić

  • Politika

  • 15. Jan. 2023  

  • 5

"Kad političkom nasilniku kakav je Milorad Dodik omogućite potpunu vlast, kao što je to uradila “Osmorka” onda će on biti ohrabren da bude onaj Dodik kojeg svi znamo i koji nigdje nije otišao, osim u jeziku ”Osmorke” koja je očigledno ili u saglasnosti sa takvim ponašanjem ili im je jedino bitno da uzmu fotelje pa okreću glavu".

To je na društvenim mrežama prokomentirao zamjenik ministra pravde Bosne i Heregovine Nezir Pivić nakon današnje skandalozne izjave lidera SNSD-a i predsjednika RS-a Milorada Dodika upućene ministrici vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Biseri Turković.

"Izljevi patološke mržnje prema Biseri Turković, Dodiku nisu nepoznanica. Kada je god bio politički nadigran od strane ministrice Turković, a što je bila jedina konstanta u radu Vijeća ministara u ovom sazivu, upućivao je prostačke izjave i razne lične uvrede. Posljednji Dodikov atak je prijetnja fizičkim nasiljem uz konstataciju da je svaka izjava ministrice Turković “za šamara”. U demokratskom društvu slične izjave nosilaca javnih funkcija nailaze na oštre osude, a kao moralni čin i svijest o onome što su uradili podnose ostavke i povlače se iz javnog života", naveo je Pivić.

"Za Dodika je to nepoznanica, jer šta očekivati drugo od negatora genocida. Niti jedan ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine nije uradio više za državu od Bisere Turković. Upravo je to razlog zašto smeta Dodiku koji u nedostatku argumenata i političke nemoći prijeti fizičkim napadom na jednu ženu", naveo je Pivić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...