6,2 STEPENA PO RICHTERU: Snažan zemljotres rano jutros pogodio otočku državu...

Za sada nisu zaprimili nikakve dojave o mogućim žrtvama ili materijalnoj šteti.

  • Hronika

  • 16. Jan. 2023  

  • 0

Potres magnitude 6,2 zabilježen je u ponedjeljak ujutro po lokalnom vremenu kod indonezijskog otoka Sumatre, objavio je Seizmološki institut pri Američkoj agenciji za geološka istraživanja (USGS).

Epicentar potresa lociran je 48 kilometara jugoistočno od grada Singkila, u indonezijskoj pokrajini Aceh, te na dubini od 37 kilometara.

U indonezijskoj Agenciji za upravljanje u kriznim situacijama (BNPB) nisu zaprimili nikakve dojave o mogućim žrtvama ili materijalnoj šteti.

"Potres je prouzročio paniku. Trajanje potresa je bilo između tri i deset sekundi, a osjetili su ga u četiri okruga u pokrajinama Aceh i Sjeverna Sumatra", izjavio je u saopćenju glasnogovorniku BNPB-a Abdul Muhari.

Tlo je počelo podrhtavati oko 6.30 ujutro po lokalnom vremenu.

  

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...