SEVLID HURTIĆ NAJAVLJUJE: "Ukoliko se to dogodi odmah ću podnijeti ostavku..."

Svaki moj glas i potez bit će identičan glasovima i potezima kao kod druga dva bošnjačka ministra u Vijeću ministara BiH, posebno zamjenika predsjedavajućeg iz reda bošnjačkog naroda. 

  • Politika

  • 16. Jan. 2023  

  • 17

Sevlid Hurtić, predsjednik BH Zelenih i kandidat za državnog ministra ta ljudska prava i izbjeglice odlučio je demantovati navode prema kojima se njegova buduća uloga u Vijeću ministara BiH želi predstaviti kao puta za ustupke SNSD-u. 

-Poštovani građani u domovini i inostranstvu,

U posljednjih nekoliko dana, otkako sam predložen na poziciju ministra u Vijeću ministara Bosne i Hercegovine, pročitao sam mnoge neistine o mojoj budućoj ulozi u izvršnoj vlasti naše države. 

Oni koji poznaju šta sam u životu radio i šta sam činio za moju zajednicu, pružaju mi podršku, jer znaju da ću takav odnos imati i na drugoj poziciji. A ta druga pozicija za mene isključivo znači – napredak i jačanje države Bosne i Hercegovine. 

alt

Oni koji me ne poznaju, nažalost, lijepe mi različite etikete, spominju izdaju i uporno ponavljaju da sam kandidat SNSD-a. Podsjećam vas, a to potvrđujem i aktom u prilogu, da sam ja zajednički kandidat Pokreta za državu i stranaka „Osmorke“, navodi za Ljudski.ba.

-Naravno, nije mi svejedno i jednostavno čitati i slušati uvrede koje mi se upućuju. Imajući u vidu moj životni put, postavljam sebi pitanja: šta dalje i u kojem smjeru ići? Da li odustati i skloniti se u stranu, i tako iznevjeriti povjerenje koje su mi građani dali na izborima, ali i povjerenje koje su mi dali Pokret za državu, SDP, NIP, NS i druge probosanske stranke?

Ja biram borbu za našu državu, jer cijeli život se borim za napredak i bolji život naših građana. Ne želim da se pravdam i dokazujem svoj patriotizam, ali želim da poručim da za mene nijedna pozicija i funkcija nije vrijedna ni najmanjeg lošeg poteza protiv naše države.

Zato, pratite moj rad. Svaki moj glas i potez bit će identičan glasovima i potezima kao kod druga dva bošnjačka ministra u Vijeću ministara BiH, posebno zamjenika predsjedavajućeg iz reda bošnjačkog naroda. 

I na kraju, obećavam, ukoliko ikada uradim nešto na štetu naše države Bosne i Hercegovine, ja ću podnijeti ostavku, stoji u dopisu koji je dostavio na adresu Ljudski.ba.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 17

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...