RUSI ODUŠEVLJENI IZJAVAMA ZORANA MILANOVIĆA: “Washington i NATO vode ‘proxy rat’ protiv Rusije uz pomoć Ukrajine.."

TASS podsjeća i da se Milanović ranije izjasnio protiv obuke ukrajinskih vojnika na hrvatskom teritoriju.

  • Regija

  • 16. Jan. 2023  

  • 7

Ruska novinska agencija TASS izvijestila je jutros o izjavi predsjednika RH Zorana Milanovića iz Vukovara da "Sjedinjene Države i NATO sudjeluju u posredničkom ratu protiv Rusije na teritoriju Ukrajine."

“Washington i NATO vode ‘proxy rat’ protiv Rusije uz pomoć Ukrajine”, prenose Milanovićeve riječi pozivajući se na hrvatsku novinsku agenciju.

TASS javlja i da hrvatski predsjednik ne vidi smisla u uvođenju sankcija Moskvi.

“Plan ne bi trebao biti smjena Putina. Plan ne bi trebale biti sankcije. Sankcije su apsurdne i njima ne možemo postići ništa”, citira ruska agencija izjavu Zorana Milanovića.

“Nisu mogli svladati ni (Slobodana) Miloševića… Idu iz jednog rata u drugi. Kako bih se ja trebao osjećati, kao rob Amerike?” prenose dalje izjavu hrvatskog predsjednika.

TASS podsjeća i da se Milanović ranije izjasnio protiv obuke ukrajinskih vojnika na hrvatskom teritoriju.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...