VRHUNSKA ZIMNICA: Pripremite Bavarsku salatu

Sa ovom smjesom dobit ćete oko 10 kg u teglama.

  • Gastro

  • 16. Jan. 2023  16. Jan. 2023

  • 1

Sastojci:

2 kg zelenog paradajza

2 kg krastavca

2 kg kupusa

2 kg crvene paprike

2 kg karfiola

2 kg mrkve

po potrebi peršun

po potrebi ljute papričice

Mješavina za povrće:

200 g šećera

200 g soli

1/2 l alkoholnog sirćeta (10 posto)

10 g (1 kesica) vinobrana

Priprema:   

1. Sve nasitno isjeckati, dodati so, šećer, vinobran i sirće.

2. Izmiješati i ostaviti da stoji 24 sata.

3. Staviti u tegle i preliti otpuštenim sokom. I povremeno izmiješati.

Prijatno!:)

(Recepti.com)     

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...