PRVA DAMA FRANCUSKE: Brigitte Macron iskreno progovorila o modnim greškama i zašto ne voli titulu ikone stila

O svom stilu odijevanja i protokolu koji uključuje, francuska prva dama iskreno je progovorila u rijetkom intervjuu za publikaciju S le Mag.

  • Žena

  • 16. Jan. 2023  16. Jan. 2023

  • 0

U razgovoru s francuskom voditeljicom Sophie Davant, Brigitte Macron osvrnula se na razne tačke svog života i karijere, uključujući odnos prema godinama i svom načinu odijevanja u ulozi ambasadorice francuske mode u svijetu.

"Nisam nikakva ikona. S druge strane, shvatila sam da nošenjem odjeće pokazujem svijetu šta se radi u Francuskoj. Samim time sebe više vidim kao veleposlanicu. Posvećena sam isticanju francuskog znanja i iskustva kroz odjeću i modne dodatke koje nosim", ističe u intervjuu, no njezin modni put u ulozi prve dame Francuske nije bio lak.

Gledajući unatrag Macron je uvidjela stilske pogreške o kojima je iskreno progovorila u intervjuu.

Kao prvo navodi dužinu svojih suknji i haljina za koje kažu da su "prekratke".

"Ja sam iz generacije gdje se ljudi oblače dosta kratko... Odjeću sam produžila jer moram", priznaje Macron posebno ističući crnu haljinu koju je nosila prilikom posjete NATO-u nazvavši je "greškom".

Niko ne može tačno znati što je prihvatljivo, a šta nije kada se postane prva dama. Brigitte Macron napravila je nekoliko grešaka i to ne skriva, a promijeniti stil odijevanja preko noći nije lak zadatak. Posebno objašnjava kako je teško puštala iz ruku traperice, s obzirom na to da su one bile sastavni dio njezine garderobe prije života u Elizejskoj palači.

"Prije Elyséea, moja omiljena odjeća bile su traperice popraćene pripijenom jaknom i štiklama. To je bila moja uniforma i tako volim biti odjevena". Bivša profesorica francuskog zatim je priznala da je bila meta kritika kada je traperice nosila na službenim putovanjima.

"Napravila sam nekoliko grešaka izlazeći iz aviona u trapericama jednom ili dvaput".

Danas Brigitte Macron žonglira između različitih običaja zemalja u koje odlazi... Teža misija nego što se čini, ali koju briljantno ispunjava.

(Tportal) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...