MAHIR MEŠALIĆ ŠOKIRAN IZJAVAMA LIDERA HDZ-a: "Trojka omogućila bahaćenje Čoviću, želi vršiti imenovanja mimo odluka Ustavnog suda"

"Čović očito želi sa Dodikom ostvariti većinu i punu kontrolu CIK-a", kaže on.

  • Politika

  • 16. Jan. 2023  16. Jan. 2023

  • 6

Povodom izjave predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića koji je poručio da ne priznaje odluke Suda BiH i Ustavnog suda BiH, te da će odmah pokrenuti  smjenu CIK-a, šta god Ustavni sud govorio, reagovao je šef Kluba DF-a u Parlamentu FBiH Mahir Mešalić.

"Trojka je svojim političkim djelovanjem omogućila bahaćenje Čoviću. On sada ohrabren prijeti da će imenovanja u državne institucije vršiti mimo onoga što kaže Ustavni sud", rekao je Mešalić.

"Čović očito želi sa Dodikom ostvariti većinu i punu kontrolu CIK-a, kao i svih drugih državnih agencija i institucija, kako bi došao u mogućnost da blokira izbore, i ispostavlja zahtjeve za pravilima kakva njemu odgovaraju", rekao je Mešalić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...