VRBICA KOD ŽEPČA: Automobilom uništeno spomen-obilježje pripadnicima HVO-a

“Udruge HVO Žepče i Zeničko-dobojske županije najoštrije osuđuju ovaj vandalski čin te zahtijevaju da počinitelji ovoga nedjela budu privedeni pravdi i procesuirani”, naveli su u saopćenju.

  • Hronika

  • 16. Jan. 2023  16. Jan. 2023

  • 5

Braniteljske udruge zatražile su danas pronalaženje počinitelja koji je tokom protekle noći potpuno uništio spomen obilježje poginulim pripadnicima Hrvatskoga vijeća obrane (HVO) nedaleko Žepča u središnjem dijelu BiH. U mjestu Vrbici kod Žepča, najvjerovatnije automobilom, srušena je spomen ploča pripadnicima 111. XP brigade Hrvatskoga vijeća obrane.

Spomenik na kojemu su bila ispisana imena poginulih branitelja podignut je 2018. godine uz prometnicu koja povezuje općine Žepče i Zavidoviće, mjesto u kojemu je u više navrata bilo zabilježeno uništavanje hrvatskoga grba i braniteljskih spomen ploča.

"Zahtijevamo da počinitelji budu privedeni"

Udruge proistekle iz Domovinskog rata Žepča zatražile su od policije što hitnije rasvjetljivanje ovog posljednjeg incidenta, ali i uklanjanja zastave HZHB s prostora u kojemu je smještena spomen soba poginulim pripadnicima HVO-a žepačkog kraja.

“Udruge HVO Žepče i Zeničko-dobojske županije najoštrije osuđuju ovaj vandalski čin te zahtijevaju da počinitelji ovoga nedjela budu privedeni pravdi i procesuirani”, naveli su u saopćenju.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...