I TO NA DRUŠTVENOJ MREŽI: Tužilaštvo BiH podiglo optužnicu za otkrivanje identiteta zaštićenog svjedoka

Brkić je neovlašteno otkrio podatke o identitetu tog svjedoka koji je odlukom Suda BiH proglašen tajnim, sa obavezom čuvanja tajnosti u periodu od 30 godina.

  • Vijesti

  • 17. Jan. 2023  

  • 0

Tužilac Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju podigao je optužnicu protiv Safeta Brkića, rođenog 1986. godine u Sarajevu, državljanina Bosne i Hercegovine, koji se tereti da je putem društvene mreže objavio pismenu izjavu zaštićenog svjedoka u predmetu za terorizam.

Brkić je neovlašteno otkrio podatke o identitetu tog svjedoka koji je odlukom Suda BiH proglašen tajnim, sa obavezom čuvanja tajnosti u periodu od 30 godina.

Optuženi se tereti da je neovlašteno otkrio podatke o identitetu osobe koja je pružila dokaz pred institucijama Bosne i Hercegovine i čiji je identitet odlukom Suda BiH proglašen tajnim, čime je počinio krivično djelo otkrivanje identiteta zaštićenog svjedoka.

Optužnica je proslijeđena Sudu BiH na potvrđivanje, koji ju je i potvrdio, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...