POP IKONA: Madonna priprema turneju povodom 40. godišnjice debitantskog albuma

Priča o turneji počela je samo nekoliko mjeseci nakon što je Madonna objavila kompilacijski album “Finally Enough Love: 50 Number Ones”, koji obuhvaća cijelu njezinu karijeru, s remiksima vrhunskih producenata uključujući 20 rijetkih snimaka službeno objavljenih po prvi put.

  • Show

  • 17. Jan. 2023  17. Jan. 2023

  • 0

Madonna planira veliku turneju za 40. godišnicu prvog albuma kasnije ove godine sa svojim dugogodišnjim partnerom za promociju koncerta i producentom Live Nationom i menadžerom Guyem Osearyjem, kažu izvori za Billboard koju ju karakteriziraju njenom najvećom turnejom dosad.

64-godišnja pop ikona izvodit će muziku iz svog cijelog kataloga, od njezinog debitantskog albuma “Madonna” iz 1983. do najnovijeg studijskog albuma, “Madame X” iz 2019. Svjetska turneja bit sadržavat će kompilaciju njezinih najvećih hitova kroz četiri decenije i navodno će uključivati višestruki nastup u O2 Areni u Londonu.

Priča o turneji počela je samo nekoliko mjeseci nakon što je Madonna objavila kompilacijski album “Finally Enough Love: 50 Number Ones”, koji obuhvaća cijelu njezinu karijeru, s remiksima vrhunskih producenata uključujući 20 rijetkih snimaka službeno objavljenih po prvi put. Godine 2021. Madonna je potpisala ugovor s Warner Music Group za “opsežnu, višegodišnju seriju kataloških izdanja koja će se ponovno osvrnuti na revolucionarnu glazbu koja ju je učinila svjetskom ikonom”, prenosi Muzika.hr.

Madonnina posljednja turneja “Madame X” održavala se 2019. i početkom 2020., a borila s kašnjenjima produkcije i Madonninim stalnim povredama kuka i koljena. Turneja je zbog čestog kašnjenja ljutila kupce ulaznica i potaknula dvije grupne tužbe obožavatelja.

Što se tiče ove turneje, Madonna neće imati manjka pjesama između 57 naslova na Billboard Hot 100 ljestvici, 38 top 10 hitova i 12 broj jedan hitova, uključujući “Vogue” iz 1990-e, i “Music” iz 2000. Svaki je proveo 24 sedmice na Hot 100 ljestvici. “Borderline” iz 1984. je proveo 30 sedmica na Hot 100 ljestvici. Baladoa “Take a Bow” držala je prvo mjesto na Hot 100 sedam sedmica.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...