NEUGODNA SITUACIJA: Najstarija je Miss Universe, a zbog njenog krivog poteza svi misle da je pobjeda namještena (FOTO)

Amerikanka R‘bonney Nola Gabriel osvojila je krunu čija se vrijednost procijenjuje na više od pet miliona dolara.

  • Show

  • 18. Jan. 2023  18. Jan. 2023

  • 0

Njezin izbor pratila su mnoga osporavanja, a druga pratilja Andreína Martínez iz Dominikanske Republike nije se mogla prisiliti niti na lažni osmijeh kad je Teksašanka R‘Bonney Gabriel ponijela krunu svjetske Miss Universe.

No, sve kontroverze o svojoj pobjedi kojom se 28-godišnja Amerikanka upisala u historiju jednog od najvažnijih takmičenja za izbor ljepote, potaknula je sama. I to prvim krivim potezom.

Svega nekoliko sati nakon što je okrunjena za Miss Universe 2022. glavni sponzor takmičenja objavio je, naime, video pobjednice izbora u svom luksuznom spa centru, gdje su se pobrinuli i za njezinu frizuru. 

"Pobijedila je prije manje od jednog dana, a već je dobila odmor od sponzora", "Mora da se šalite se?", "Ovo je neugodno", "Je li ovo dokaz da je sve namješteno?", tako su glasili negativni komentari na društvenim mrežama, pa se na kraju morala oglasiti i sama R‘Bonney Gabriel koja je ustvrdila da je zaštitno lice i brend ambasadorica postala mnogo ranije.

"Nisam jedina. Bilo je puno slučajeva kada su nositeljice titule uoči izbora snimile sponzorske kampanje koje su plasirane nakon takmičenja. To je i moj slučaj, jer sam sponzorski ugovor potpisala nakon što sam izabrana za Miss Teksasa, a i video je snimljen unaprijed i objavljen nakon što sam pobijedila", objasnila je.

Po zanimanju je modna dizajnerica, odrasla je u šesteročlanoj porodici filipinskog emigranta iz Manile koji je oženio Amerikanku i s njom dobio četvero djece, navodi Gloria.hr.

image

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...