ZELENSKI O PADU HELIKOPTERA: "U ratu ne postoje nesreće"

Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski se iz Kijeva obratio globalnim liderima okupljenim na Svjetskom ekonomskom forumu. Ponovio je da će Ukrajina pobijediti, iako nije započela rat. "Mi ćemo ga (rat) završiti", poručio je ukrajinski lider. 

  • Evropa

  • 18. Jan. 2023  18. Jan. 2023

  • 0

Dodao je da je Ukrajina snažna i odlučna, ponovivši svoj zahtjev saveznicima da nastave opskrbljivati njegovu vojsku vojnom pomoći. Zamolio ih je da povećaju "brzinu donošenja odluka" koje se tiču takvih isporuke oružja. 

"Vrijeme koje slobodan svijet koristi za razmišljanje teroristička zemlja koristi za ubijanje", naglasio je. Tvrdi da će isporuka sistema protuzračne odbrane omogućiti ukrajinskim snagama da se suoče s ruskim raketnim napadima, piše  Sky News

Nizozemska je sinoć potvrdila da će poslati Patriote Ukrajini. Zelenski je komentirao i poziciju Rusije u svijetu, naglasivši da nije siguran što će biti u budućnosti. "Mislim da je Rusija već zaslužila mjesto među teroristima i to više ne ovisi o njezinu vodstvu", rekao je.

Zelenski je istaknuo da njegova zemlja inzistira na tome da Moskva mora "poštivati teritorijalni integritet Ukrajine". Na pitanje brine li se za svoju sigurnost odgovorio je da se ne brine. Osvrnuo se i na pad helikoptera u okolici Kijeva, kazavši da "ne postoje nesreće u ratu", prenosi Index.hr.

"Ovo nije nesreća jer je izazvana ratom, a rat ima više dimenzija. U ratu nema nesreća", dodao je. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...