JOKIĆ JE OPET BIO NEZADRŽIV: Izvanredna igra Luke Garze u porazu "Minnesote" od "Denvera“…

"Denver" u Zapadnoj konferenciji vodi sa  omjerom 32-13, dok "Minnesota" sa 22-24 još uvijek ima izglede za plasman u play off.

  • Sport

  • 19. Jan. 2023  

  • 0

Košarkaši "Denver Nuggetsa" savladali su noćas u sjajnoj utakmici "Minnesota Timberwolvese"sa 122-118. Bosanskohercegovački reprezentativac Luka Garza odigrao je odličnu utakmicu i za 17 minuta koliko je igrao ubacio 16 poena, uz 4 skoka. Garza je ubacio tri trojke od pet pokušaja.

Zbog neigranja najboljeg odbrambenog igrača NBA lige Francuza Rudyja Goberta, Garza je dobio veću minutažu nego u nekoliko proteklih utakmica, ali je vrlo brzo u prvom poluvremenu dobio tri lične greške. Pazio je na Nikolu Jokića koji je bio nezadrživ, ali je i sam ušao u problem sa ličnim greškama.

Gosti iz Minnesote vodili su tokom cijelog drugog poluvremena, ali su fenomenalni Jokić (31p, 13as, 11 sk) i Jamal Murray (28 poena) u posljednjih dvije minute predvodili "Denver" do još jedne pobjede. 

"Denver" u Zapadnoj konferenciji vodi sa  omjerom 32-13, dok "Minnesota" sa 22-24 još uvijek ima izglede za plasman u play off.

(SB)  

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...