SVJEDOK BROJNIH DOGAĐAJA: Preminuo Muharem Osmanagić, snimatelj koji je zabilježio početak opsade Sarajeva (VIDEO)

"Kad smo prošli skupštinu, vidjeli smo jedan bijeli UNPROFOR-ov transporter kako vozi nazad. Nešto nije bilo u redu", pričao je tada Hare o tom 2. maju 1992. godine.

  • Hronika

  • 19. Jan. 2023  19. Jan. 2023

  • 1

Danas je preminuo Muharem Osmanagić Hare, snimatelj koji je 1992. godine među prvima zabilježio početak opsade Sarajeva.

"Kad smo prošli skupštinu, vidjeli smo jedan bijeli UNPROFOR-ov transporter kako vozi nazad. Nešto nije bilo u redu. On nazad, a mi prođemo pored njega. Vidimo da je ispred dim, gore tramvaji", ispričao je tada Hare o tom 2. maju 1992.
Snimao je zločine VRS-a i paravojnih formacija, uključujući i masakr na Markalama.

Tada je radio za Yutel, te je učestvovao i u snimanjima filmova “Ja sam iz Krajine, zemlje kestena” (2013.), “Ritam života” (2007.), “Dječak iz ratnog filma” (2004.) itd.

"Napustio nas je naš dragi Osmanagić Muharem Hare. Hvala ti za sve što si uradio za našu državu, ovaj grad i za mene lično. Tvoj ratni doprinos nikad neće biti zaboravljen. Inna lillahi wa inna ilajhi radži’un", napisao je Džemil Hodžić, koji vodi Facebook stranicu Sniper Alley.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...