KOMANDANT KFOR-A: "Situacija na Kosovu je krajnje nestabilna..."

Komandant KFOR-a je zahvalio članicama NATO-a i partnerskim zemljama na doprinosu i podršci misiji koju predvodi i informisao ih o njenim aktivnostima, dodaje se u saopćenju.

  • Regija

  • 19. Jan. 2023  19. Jan. 2023

  • 0

Komandant KFOR-a Angelo Michele Ristuccia rekao je kako je trenutno bezbjednosna situacija na Kosovu generalno mirna.

Međutim, on je istakao da je situacija krajnje nestabilna i nepredvidiva zbog nekoliko neriješenih i ponekad uzajamno povezanih pitanja.

Na nedavnom sastanku načelnika generalštabova vojski članica NATO-a, Ristuća je rekao da KFOR nastavlja da svakodnevno i nepristrasno izvršava mandat dobijen od UN-a radi očuvanja bezbjednosti i slobode kretanja i da je spreman da interveniše ako bude potrebno.

"Ristuća je dodao da KFOR nastavlja da stvara uslove za konsolidaciju dijaloga Beograda i Prištine uz posredstvo EU konsoliduje i za napredak u tom procesu", objavljeno je na Twitter nalogu KFOR-a.

Komandant KFOR-a je zahvalio članicama NATO-a i partnerskim zemljama na doprinosu i podršci misiji koju predvodi i informisao ih o njenim aktivnostima, dodaje se u saopćenju.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...